Sever; Mersin'i Çok İyi Biliyorum

AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever, Mersin'i çok iyi bildiğini ifade ederek, "Mersin’in ihtiyaçlarını bilen biri olarak inşallah Mersin’e bütün birikim ve tecrübelerimizi enerji ve gençliğimizle beraber en güzel hizmeti yaparak, Mersin’imizi hak ettiği noktaya taşıyacağım inancı ile aday oldum ve vatandaşımızın huzuruna çıktım” dedi.

Sever; Mersin'i Çok İyi Biliyorum
Toros Üniversitesi tarafından organize edilen ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MTSO) düzenlenen 'Yerel Yönetimler Zirvesi'nde konuşan Sever, “Mersin’li bir kardeşiniz olarak en son Ekonomi Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevimden ayrılarak, makamı terk ederek sizlere hizmet etmek, sizlere hizmetkar olmak için yollara düştüm. 23 sene devlette en alt kademeden en üst kademeye kadar görev yapmış bir kardeşiniz olarak , uzman yardımcılığından başlayıp, daire başkanlığı, genel müdür yardımcılığı, genel müdürlük ve en son bakan yardımcılığı görevini yaparak, çeşitli konularda edinmiş olduğum bilgi ve birikimimi, tecrübemi, vizyonumu, dünyayı tanıyan, Mersin’in ihtiyaçlarını bilen biri olarak inşallah Mersin’e bütün bu birikim ve tecrübelerimizi enerji ve gençliğimizle beraber inşallah en güzel hizmeti yaparak, Mersin’imizi hak ettiği noktaya taşıyacağım inancı ile aday oldum ve vatandaşımızın huzuruna çıktım" şeklinde konuştu.

Görev süresince Mersin’in her sorununa ortak olarak çözüm yolları geliştirdiğini, Mersin’in kalkınması noktasında gece gündüz, hafta sonları demeden çalıştığını belirten Sever, "23 yıllık görev süresince Mersin için neler yapabilirimin gayreti içinde oldum. Memleketimden hiçbir zaman kopmadım, gönlüm, zihnim sürekli Mersin ve Mersinlilerle meşgul oldu. Mersin’e yönelik çalışmalarımızda çok da güzel sonuçlar aldım. Özellikle son dönemde merkezi hükümetimizin Mersin’e yönelik yapmış olduğu tüm projelerde görev aldım. Mersin’imizin tüm sorunlarını çok iyi biliyorum. Mersin’imizi adım adım, köy köy, tanıyorum. Mersin’in eksiği nedir, nelere ihtiyacı var noktasında son derece donanımlı ve birikimli bir kardeşiniz olarak karşınıza çıkıyorum" diye konuştu.



"MERSİN BUNU HAK ETMİYOR"

Mersin'in sosyo-ekonomik göstergelerde 81 il içinde 24. sırada yer aldığını kaydeden Sever, "Bu kesinlikle Mersin ve Mersinlilere yakışmıyor. Bu Mersinlilerin 30 Mart seçimleri ile isyan başlatması gereken bir manzaradır. Benim kanıma dokunuyor, içime sindiremiyorum. Sorumlulara baktığımız zaman yerel yönetimlerin üzerine düşeni yapmamasından kaynaklandığını görüyoruz. Devlet olarak Mersin’e yatırım yapmakta biz dahi zorlandık. Akdeniz Oyunların da zorlandık, hastane yaparken zorlandık her türlü engelleme ile karşı karşıya kaldık. Özel kanunlar çıkartarak bu tesisleri memleketimize kazandırıyoruz. Mersin halkı bu engellemeleri hak etmiyor, bu yüzden Mersin olarak 24’üncü sıradayız. Devletin böylesine zorlandığı bir ortamda özel sektör gelirde buraya yatırım yapar mı? Yapmaz, yapamaz. Ankara’dan Mersin’imize çok sayıda yatırımcı gönderdik. Ama yatırımcılar buraya yatırım yapmaktan vazgeçti. Yatırımcılar burada kendimizi emniyette hissetmiyoruz, başımıza ne geleceğini bilemiyoruz, bizden ne istedikleri belli değil, alt yapı yok, imar yok, belediyelerden destek yok. Sen alt yapı yapmazsan, imar yapmazsan, arazi tahsis etmezsen bunları yapmazsan, bürokraside her türlü engeli çıkarırsan, yatırımcı Mersin’e gelir mi? Allah’ın izni ile Büyükşehir’i kazandığımız zaman temel belediyecilik noktasında her türlü eksikliği gidereceğiz" ifadelerini kullandı.

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimin tarihi bir seçim olduğuna dikkat çeken Sever, “Tarihi bir seçim yaşayacağız. Mersin’imizin geleceğine yatırım mı yapmak istiyoruz? Yoksa bir 5 yıl daha mı kaybetmesine müsaade mi edeceğiz. Allah’ın izni ile bugüne kadar nasıl çalıştıysam, halka hizmeti hakka hizmet olarak gördüysem, yaradılanı yaradandan ötürü seviyorsam aynı anlayışla devam edeceğim. Mersin’imizi hak ettiği noktaya taşıyacağız” dedi.
Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2014, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER