Belçika'dan Anavatana Bağış Desteği

Belçika UİD Kadın Kolları Genel Başkanı Fikriye Ayrancı Keper’in öncülüğünde başlatılan yardım kampanyası SMA hastası Çorumlu Minik Alp Bebeğe umut olmaya devam ediyor.

Belçika'dan Anavatana Bağış Desteği

Belçika’daki tüm UİD kadın kollarının üyelerinin üstün gayretleri sayesinde çok kısa sürede 16.000 Euro ( yaklaşık 300.000 TL) bağış toplandı. Toplanan bağış UİD Yöneticileri tarafından Çorum’da yaşayan Minik Alp Bebeğin ailesine ulaştırıldı.
Küçük bebeğin SMA hastası olduğunu öğrenen ve tedavisi  için ailesinin bağış topladığını öğrenen Belçika UİD Kadın Kolları Başkanı Fikriye Ayrancı Keper bu olaya kayıtsız kalmadı. Kadın Kolları Üyelerini organize ederek çok kısa sürede ciddi miktarda bağış toplamayı başardı. Türkiye’de de devam eden bağış kampanyasına Belçika’dan gelen bu destek aileyi çok mutlu etti.


Fikriye Ayrancı Keper bağış kampanyası hakkında: ‘’Alp bebek için burada bir festival düzenlendi (Meifest Genk Limburghal) bu festivalde 3 gün stant kurduk. Vatandaşlarımız sesimizi duydular ve çok ilgi gösterdiler. Bu anlamlı kampanyaya destek veren tüm hayırsever gurbetçi vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Özellikle şunu ne bir şekilde ifade etmek istiyorum, ‘’Türk halkının merhameti, vicdanı Alp bebeğimize şifa olacak inşallah’’
Ayrıca kampanya ile alakalı şu detayı da kamuoyu ile paylaşmak isterim; ‘’Bağış kampanyasında 16 bin euro’nun tamamı yaptığımız etkinlikten elde edilmedi. Vatandaşlarımızdan IBAN yolu ile açtığımız hesaba da para yatırarak destek oldular. İlk etapta yaklaşık 1.800 bin dolar bağış 3 aylık bir çalışma ile tamamlanmıştı. Kısaca her şey Alp bebeğimiz içindi. Şükürler olsun Alp kazandı. Tüm Türkiye seferber oldu. Rabbim tüm SMA hastası olan yavrularımıza acil şifalar versin inşallah. Keşke imkanlarımız daha fazla olsa da tüm çocuklarımıza destek olabilsek’’ dedi.
 

Muhabir

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER