Ukrayna'yı deviren Galler, Dünya Kupası'nda

Avrupa'dan 2022 Dünya Kupası'na katılacak son takımı belirleyen play-off finalinde Galler, evinde Ukrayna'yı devirerek Katar biletini aldı.

Ukrayna'yı deviren Galler, Dünya Kupası'nda

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemeleri play-off turu finalinde Galler, Ukrayna'yı ağırladı. Ev sahibi ekip sahadan 1-0 galip ayrılarak Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı.

Galler'e Katar biletini getiren gol, Gareth Bale'ın kullandığı frikik atışı sonrasında Andrii Yarmolenko'nun (34') kendi kalesine yolladığı topla geldi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle mart ayında oynanamayan ve hazirana ertelenen play-off yolunda yarı finalde İskoçya'yı eleyen ancak finalden mağlup ayrılan Ukrayna Milli Futbol Takımı, bazı oyuncularının mrbahis uzun süredir resmi maç oynamamış olmasına rağmen gösterdiği performansla alkış topladı.

Avrupa'dan 2022 Dünya Kupası'na katılma hakkı elde eden son takım olan Galler, kasım ayında Katar'da başlayacak turnuvada B Grubu'nda İngiltere, İran ve ABD ile karşılaşacak.

Galler 1958'den bu yana ilk kez bir Dünya Kupası organizasyonunda boy gösterecek.

Kupa için iki bilet kaldı
Kupaya bilet alacak son iki takım, diğer kıtalardaki play-off maçlarının ardından netlik kazanacak.

7 Haziran'daki Birleşik Arap Emirlikleri - Avustralya maçının galibi, 13 Haziran'da Peru ile finalde karşılaşacak. Bu finali kazanan takım D Grubu'nda Fransa, Danimarka ve Tunus'a rakip olacak.

14 Haziran'daki Kosta Rika - Yeni Zelanda play-off finalinin galibi ise İspanya, Almanya ve Japonya ile beraber E Grubu'nda yer alacak.

2022 FIFA Dünya Kupası, 21 Kasım - 18 Aralık tarihlerinde Katar'da gerçekleştirilecek.

Kaynak: MACKOLIK 

Muhabir

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER