18 ile kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 18 ile kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

18 ile kuvvetli yağış uyarısı

Yurdun büyük bir bölümünde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana, Mersin Karaman, Ankara, Çankırı, Yozgat, Niğde, Nevşehir, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Çorum, Bolu, Karabük ve Kastamonu ile Konya'da yer yer kuvvetli olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'ninbüyük bir bölümünde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Doğu Akdeniz'in iç kesimleri (Kahramanmaraş, Osmaniye ile Adana ve Mersin'in iç kesimleri), Karaman, Ankara, Çankırı, Yozgat, Niğde, Nevşehir, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Çorum, Bolu, Karabük ve Kastamonu ile Konya'nın güneyinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının, iç kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle güneyli zamanla batı kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneyinde kuvvetlice esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ

Yağışların; Doğu Akdeniz'in iç kesimleri (Kahramanmaraş, Osmaniye ile Adana ve Mersin'in iç kesimleri), Karaman, Ankara, Çankırı, Yozgat, Niğde, Nevşehir, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Çorum, Bolu, Karabük ve Kastamonu ile Konya'nın güneyinde yer yer kuvvetli olması beklendiğine dikkat çeken Meteoroloji, ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

TOZ TAŞINIMI

Meteoroloji ayrıca İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde toz taşınımı beklendiğini belirterek, görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağışlar yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu. (17)

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (17)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (20)

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, kuzey çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. (23)

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar doğusu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (20)

SAMSUN: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı. (23)

ERZURUM: Parçalı zamanla çok bulutlu. (17)

VAN: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde aralıklı sağanak yağışlı. (16)

DİYARBAKIR: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı. (22)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Sakarya, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kıyılarının kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile ilk saatlerde Antalya'nın doğusunun aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde (Osmaniye ve Kahramanmaraş ile Adana ve Mersin'in kuzey çevrelerinde) yer yer kuvvetli olması öngörülüyor.

İÇ Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Karaman, Ankara, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Çankırı ve Yozgat çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yer yer kuvvetli olacak.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Çorum ve Amasya çevreleri ile zamanla Orta Karadeniz'in aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Çorum çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU Anadolu: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Malatya ve Elazığ çevrelerinin zamanla bölgenin güney ve batısının aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU Anadolu: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeybatısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER