THY, MNG Teknik'i satın aldığını açıkladı

TÜRK Hava Yolları (THY), MNG Teknik Uçak Bakım Hizmetleri A.Ş.'nin satın alınmasına karar verdi.

THY, MNG Teknik'i satın aldığını açıkladı

THY'nin, bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan 15 Şubat 2013 tarihli özel durum açıklamasında, gelecek dönemde filo planlaması çerçevesinde artan bakım ve onarım ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olarak MNG Teknik Uçak Bakım Hizmetleri A.Ş. firması ile ortaklık veya satın alma alternatiflerine ilişkin görüşmelere ve durum tespiti çalışmalarına başlanmasına kara verilmişti.

Bugün yapılan açıklamaya göre de, "Yapılan görüşmeler sonucunda MNG Teknik Uçak Bakım Hizmetleri A.Ş.'nin Ortaklığımızca satın alınmasına karar verilmiş olup, Rekabet Kurulu'nun onayını müteakip, taraflar arasında Hisse Devir Sözleşmesi imzalanacaktır" denildi.

THY tarafından KAP'a yapılan açıklamada şunlara yer verildi: "Ortaklığımız Yönetim Kurulunca, önümüzdeki dönem filo planlaması çerçevesinde artan bakım ve onarım ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olarak MNG Teknik Uçak Bakım Hizmetleri A.Ş. firması ile ortaklık veya satın alma alternatiflerine ilişkin görüşmelere ve durum tespiti çalışmalarına başlanmasına karar verildiği bildirilmişti. Yapılan görüşmeler sonucunda MNG Teknik Uçak Bakım Hizmetleri A.Ş.'nin Ortaklığımızca satın alınmasına karar verilmiş olup, Rekabet Kurulu'nun onayını müteakip, taraflar arasında Hisse Devir Sözleşmesi imzalanacaktır. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır."

60 bin metrekare kapalı alana sahip MNG Teknik A.Ş. İstanbul Atatürk Hava Limanı'ndaki hangarında, aynı anda 16 dar gövdeli uçak veya 4 geniş ve 8 dar gövdeli uçağa hizmet verebiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER