Çiftçiye Ekipman Desteği Sürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, tarım bölgelerindeki üreticilerin yoğun çalışmalardan kurtularak rahatlamalarını sağlayan modern ekipman destekleri devam ediyor.

Çiftçiye Ekipman Desteği Sürüyor

Badem soyma makinasından bitkisel atık kıymaya, taş kırmadan ceviz soymaya, muz dal parçalamadan hamur yoğurma makinasına kadar, kırsalda yaşayan yurttaşları modern ve kaliteli ekipmanlarla buluşturan Mersin Büyükşehir Belediyesi, ürün ve kalite kaybını asgariye indiren ve zamandan tasarruf sağlayan zeytin boylama makinesi desteğini de sürdürüyor.

 

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Tarsus Dörtköy Sulama Kooperatifi ile Mersin Narenciye ve Tarım Üreticileri Birliği’ne (MENKOBİRLİK) ‘Zeytin Boylama Makinesi Desteği Projesi’ kapsamında birer makine verildi.

 

Toplanan zeytinleri el değmeden, kalite ve boyutlarına göre sınıflandıran makineler, saatte 2 ton ürün işleme kapasitesine sahip. Girdi maliyetlerini ciddi oranda düşüren zeytin boylama makineleri, işçilikten ve zamandan da büyük tasarruf sağlıyor.

 

Şahutoğlu: “Zeytinlerin katma değeri artıyor”

 

Büyükşehir Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Selçuk Şahutoğlu, Tarsus Dörtköy Sulama Kooperatifimize vermiş olduğumuz zeytin boylama makinasını çalıştırdık. Üreticilerimizle hep beraberiz. Özellikle kırsal bölgelerde tarımsal üretimin eski usullerle yapılması, ürünlerde kalite ve ürün kaybına neden olmakta. Biz de bu bağlamda zeytin üreticilerinin girdi masraflarını azaltmak, ürün ve kalite eksiklerini tamamlamaları açısından, kooperatifimiz aracılığıyla zeytin boylama makinası verdik” diye konuştu. Üreticilerin daha önce elleriyle ayıkladığı zeytinleri, artık makine sayesinde zahmetsizce ve çok kısa sürede ayıkladıklarını kaydeden Şahutoğlu, “Böylelikle zeytinlerin katma değeri de artıyor. Ve üreticilerimiz ürünlerini, emeklerinin karşılığını alabildikleri ücrete satıyorlar” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2022, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER