Toroslar 3 Ocak yürüyüşüne hazırlanıyor

Toroslar Belediyesinin, 3 Ocak Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 101'nci yıl dönümünde düzenleyeceği "Geleneksel 3 Ocak Zafer Yürüyüşü'nün" heyecanı Mersin'i sardı.

Toroslar 3 Ocak yürüyüşüne hazırlanıyor

Kentin sembolü haline gelen Zafer Yürüyüşü, bu yıl Mersin Valiliği ile birlikte yapılacak. Birlik ve beraberliğin en güzel fotoğraf karesinin verileceği yürüyüşün tüm hazırlıkları devam ediyor.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Mersin'in Düşman İşgali'nden Kurtuluşu'nun yıl dönümünü bu yıl da büyük bir gurur ve coşkuyla kutlayacaklarını söyledi

"KÖYDEN KENTE BİNLERCE VATANDAŞ KATILACAK"3 Ocak 2023 Salı günü saat 08.00'da Toroslar Kuvayi Milliye Anıtı önünden başlayarak Kuvayi Milliye Caddesi, Eski Devlet Hastanesi Kavşağı, Metropol Kavşağı, Fasih Kayabalı Caddesi, Çakmak Caddesi, Tren Garı, Kurtuluş Kavşağı ve Sahil Yolu güzergâhından Cumhuriyet Meydanı'na kadar sürecek olan yürüyüşe bu yıl da köyden kente binlerce vatandaş katılacak.

Zafer Yürüyüşünde, temsili Elif'in Kağnısı ve sırtında cepheye mermi taşıyan Nene Hatunlar da tarihi yeniden canlandıracak.

ÜNLÜ TARİHÇİ PROF. DR. İLBER ORTAYLI, 3 OCAK'TA TOROSLAR'DA!

Toroslar Belediyesinin 3 Ocak kutlamaları, ülkemizin tarih atlası Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın "Kurtuluş Savaşı'nda Toroslar ve Çukurova'nın Önemi" konulu söyleşisiyle taçlanacak.

Türk tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, 3 Ocak Salı günü saat 13.00'da Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi'nde Mersinlilerle buluşacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER