Türkiye-Irak Yatırım ve İş Zirvesi Mersin’de yapılacak

Türkiye Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Mehmet Salih Çelik, Türkiye-Irak Yatırım ve İş Zirvesi’ne ev sahipliği yapacaklarını bildirdi.

Türkiye-Irak Yatırım ve İş Zirvesi Mersin’de yapılacak

Başkan Çelik, Mersin Divan Otelinde yaptığı basın toplantısında, derneğin yaklaşık bir yıldır görevde olan yönetim kurulu üyelerini gazetecilerle tanıştırarak, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Türkiye-Irak Yatırım ve İş Zirvesi’nin Mersin’de yapılacağına dikkat çeken Başkan Çelik, “Türkiye’nin Ortadoğu’ya açılan kapısı Mersin, liman kenti olma özelliğiyle bölgemiz için stratejik değeri olan bir yerdir. Bizler, bu kentte ticari faaliyetlerini sürdüren iş insanları olarak Mersin üzerinden ülkemize katkı sunmak için her konuda projeler yürütmekteyiz.” dedi.

“Türkiye’nin Avrupa Birliği’nden sonra en çok ihracat yaptığı IKYB ve Irak’ta ticari ilişkilerin geliştirilmesi adına yapılan her türlü işbirliğini ve çalışmayı önemsiyoruz.” vurgusu yapan TISİAD Başkanı Mehmet Salih Çelik, etkinlikle ilgili,  “20-22 Ekim tarihleri arasında Mersin’de düzenleyeceğimiz iş zirvesinde hem Irak temsilcilerimiz hem de Irak’ın her bölgesinden iş insanları kentimizde olacak. Bölgesel sorunları ve yeni iş imkanlarını tartışacağımız zirvede yatırım ve ticaret adına yeni yollar ve işbirlikleri sağlayacağımıza inanıyoruz.  Zirvemizin kentimize ve bölgemize sunacağı katkılar için tüm katılımcılara şimdiden teşekkür ederim’ diye konuştu.

AjandaHaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER