Engelli Çocuklar, Sodes Projesi ile Parka Kavuştu

Mersin'in Mut ilçesinde Ak Ali Küçük Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) Projesi kapsamında hazırlanan engelli çocuk parkı açılışı düzenlenen törenle açıldı.

Engelli Çocuklar, Sodes Projesi ile Parka Kavuştu

Mut Kaymakamı Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Yardımcısı Kamil Yılmaz, Milli Eğitim Şube Müdürü Şeref Göküş, veliler, öğrenciler ve çok sayıda davetlinin katıldığı açılış, renkli görüntülere sahne oldu. Açılışta konuşan Okul Müdürü Mesut Yıldız, projenin SODES Programı çerçevesinde finanse edildiğini ve Mersin Valiliği koordinesinde yürütüldüğünü belirterek, "Yapılan çocuk parkında engelli öğrenciler koşmak, oynamak ve eğlenmenin yanı sıra, kendilerine karşı oluşan önyargı ve ayrımcılıktan da kurtulmuş olacaklardır. Yapılan çocuk parkında bir adet çocuk parkı oyun gurubu, bir adet gondol, bir adet zıp zıp, bir adet dönence, bir adet ikili tahtarevalli ve bir adet tekli trambolin yer almaktadır." diye konuştu.

Kaymakam Şahin ise, engellilerin hayatın her alanında varlıklarını sürdürebilmeleri için hizmetlerin aksatılmadan devam edeceğini ifade etti. Şahin, projede emeği geçen öğretmenlere de teşekkür ederek, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Daha sonra park gezilerek, öğrencilerin hazırladığı oyun programı izlendi. - MERSİN
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER