Kürtajcı profesörün tüyler ürperten tuzağı!

Malatya'daki kürtaj çetesinin lideri Prof. Dr. Önder Çelik'in 60 yıla kadar hapsi istendi. Dava dosyasında yer alan doktor ile hasta arasında yaşanan diyaloglar ise, tüyler ürperticiydi

Kürtajcı profesörün tüyler ürperten tuzağı!

Malatya’da 2013 yılının ilk günlerinde gerçekleştirilen yasa dışı kürtaj şebekesi operasyonuyla ilgili hazırlanan iddianamede, tutuklu sanık Turgut Özal Tıp Merkezi Kadın Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Önder Çelik hakkında 60 yıla kadar hapis cezası istendi.

Malatya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şeyhmus Şad tarafından hazırlanan 51 sayfalık iddianame Malatya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, operasyonda gözaltına alınan ve daha sonra tutuklanan Turgut Özal Tıp Merkezi Kadın Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Önder Çelik ile özel bir hastanenin başhekimi olan sevgilisi kadın doğum uzmanı Doç. Dr. Şeyma Hasçelik’in, birlikte yasal sınırı geçen gebeliklerde para karşılığı kürtaj yaptıkları ve bu şekilde haksız kazanç elde ettikleri öne sürüldü.

Soruşturmada ikilinin banka hesaplarında yapılan incelemelerde de toplam 3 milyon 100 bin lira para bulunduğunu tespit edildi. İddianamede geçen bir diğer ilginç ayrıntı ise Prof. Dr. Çelik’in kendisine gelen 2 kadın hastayla rızalarının dışında birlikte olmak istemesi.

2 OCAK’TA TUTUKLANDI

30 Aralık 2012 günü yasa dışı kürtaj şebekesine yönelik düzenlenen operasyonlarda Prof. Dr. Önder Çelik, Doç. Dr. Şeyma Hasçalık ile aralarında sağlık görevlilerinin de bulunduğu toplam 14 kişi gözaltına alındı. 2 Ocak 2013 günü mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Prof. Dr. Önder Çelik, Doç. Dr. Şeyma Hasçalık, anestezi teknikeri Ö.A. ve M.B. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 10 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

TEDAVİ KARŞILIĞINDA CİNSEL İLİŞKİ

Savcılığın hazırladığı iddianamede kürtaj şebekesinin nasıl çalıştığı ve şüphelilerin işledikleri suçlar ayrıntılı bir şekilde yer aldı. Prof. Dr. Çelik hakkında ’3 kadına rüşvet karşılığı kürtaj yapmak, 2 kadın ile tıbbi çaresizlikleri nedeniyle tedavileri karşılığında cinsel ilişkiye girmek suretiyle rüşvet suçunu işlediği’ iddiasıyla 20 yıldan 60 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede ayrıca Prof. Dr. Çelik ile 12 yıldır gönül ilişkisi bulunduğu belirtilen ve suç ortağı olduğu iddia edilen Doç. Dr. Şeyma Hasçalık hakkında  da ’yasadışı kürtaj, kürtaja aracılık etmek, rüşvete aracılık etmek ve dolandırıcılık’ suçlarından 11 yıldan 29 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

HASTALARLA ZORLA İLİŞKİ GİZLİ KAMERADA

Polisinin şebekeye yönelik gerçekleştirdiği teknik takipte Prof. Dr. Önder Çelik’in Turgut Özal Tıp Merkezi'ndeki odasına mahkeme kararıyla gizli kamera yerleştirildi. Prof. Dr. Çelik’in,  çaresiz konumdaki hastalarıyla rızaları dışında ilişkiye girmesi de polisin gizli kamerasına yansıdı. İddianamede yer alan bilgilere göre uzun süredir tüp bebek tedavisi gören S.Y., tedavi için 2012 yılı başında Turgut Özal Tıp Merkezi Kadın Doğum Bölümünde Anabilim Dalı Başkanı olan Prof. Önder Çelik’e muayene oldu.

Prof. Dr. Önder Çelik’in, çocuk sahibi olmayı hayal eden S.Y.’yi önce sözlü taciz ettiği, daha sonra, ’Sen mutlu olmak istiyorsan, bebeğinin olmasını istiyorsan, benim de biraz mutlu olmam lazım, ben burada yıpranıyorum’ diyerek birlikte olmaya zorladı. Fiziki olarak hastayı taciz eden Prof. Dr. Çelik’in, kendisine direnen S.Y. ile birlikte olamayınca bunun üzerine zorla oral seks yaptığı ise iddianamede yer aldı.

Yine iddianamede geçen bilgilerde Prof. Dr. Önder Çelik’in aynı yöntemle S.Y.’yi tacizlerini sürdürdüğü ve en son hastanedeki odasında "Ben kesinlikle seni çocuk sahibi yapacağım, ancak bunu yapabilmemiz için biliyorsun beni memnun etmen lazım, zaten sözün de vardı" diyerek rızası dışında ilk defa cinsel ilişkiye girdiği belirtildi.

KADIN İNTİHAR ETMEYİ DÜŞÜNMÜŞ

S.Y. ile yaşanan sürecin değerlendiren savcılığın iddianamedeki görüşleri ise şu şekilde belirtildi:

"Prof. Dr. Çelik’in, tüp bebek hastası olan ve kendisine muhtaç konumda olan, bir anlamda çaresiz durumda bulunan S.Y.’yi, cinsel anlamda menfaat elde etmek için, bu konumunu kullanarak kendisi ile rızası dışında cinsel ilişkiye girdiği, bu anlamda kendisine cinsel menfaat temin ettiği, şüphelinin Turgut Özal Tıp Merkezi Kadın Doğum Anabilim Dalı Başkanı olup bölümdeki tek profesör olduğu, şüphelinin bu güçlü konumunu müşteki üzerinde cinsel menfaat elde etmek için kullandığı, müştekinin şüpheliye zaman zaman yüz vermemesi durumunda, şüphelinin müştekiyi kağıda bir şeyler yazarak asistanlarına havale ettiği, çaresiz durumda olan müştekinin bu nedenle şüphelinin isteklerine karşı koyamadığı, Çelik’in, iki defa müşteki ile rızası dışında oral seks, iki defa da yine rızası dışında cinsel ilişkiye girmek suretiyle cinsel menfaat temin ettiği. Müşteki S.Y.’nin ise bu duruma düştüğü için psikolojisinin çok bozulduğunu, intihar etmeyi düşündüğünü, ancak kendisine bunca eziyeti ve kendisine bunca cinsel eylemde bulunan şüphelinin eylemlerinin yanına kâr kalmaması açısından şikayetçi olmaya karar verdiği, şüpheliden davacı ve şikayetçi olduğu."

RAHMİNDE KİST BULUNAN HASTAYLA DA İLİŞKİ

İddianameye göre Prof. Dr. Çelik’in hastalarına yönelik cinsel saldırısı bununla kalmamış. Yine rahminde myom adı verilen kist bulunan ve aynı zamanda hepatit C, kalp ve astım hastası olan Z.A.’nın, muayene için geldiği Prof. Dr. Önder Çelik’in odasında tacize maruz kaldığı belirtildi. 44 yaşındaki Z.A.’nın da, tedavisinin yapılması için tacizlere sessiz kaldığının yer aldığı iddianamede, Prof. Dr. Çelik’in görevi gereği zaten ameliyata girmesi gerekirken, ’ameliyata kendisinin gireceğini’ söyleyerek cinsel anlamda menfaat temin ettiği belirtildi.

Prof. Dr. Çelik’in üniversite hastanesi odasında yaşanan tüm skandalların daha önceden mahkeme kararı ile odaya yerleştirilen görüntü ve ses alabilen gizli kamera ile kayda alındığını belirtildi.

ÇÖPTEKİ PREZERVATİFLERDE 5 KADININ DNA’SI

İddianamede ayrıca, Prof. Dr. Çelik’in odasında yapılan aramalarda, çöp sepeti içerisinde 11 kullanılmış prezervatif bulunduğu ve mahkeme kararıyla yapılan DNA incelemesinde, bulunan spermlerin Çelik’e ait olduğu, ayrıca prezervatiflerin dış kısımlarında ise 5 ayrı kadına ait DNA kanıtlarının tespit edildiği belirtildi. Elde edilen sonuçla birlikte Çelik’in, Turgut Özal Tıp Merkezi'ndeki odasında 5 ayrı kadınla birlikte olduğunun tahmin edildiği belirtildi.

KÜRTAJ İÇİN HASTA GETİREN PERSONELE KOMİSYON

İddianamede, para karşılığı yapılan yasa dışı kürtajlar da ayrıntılı olarak anlatıldı. Prof. Dr. Çelik’in, sevgilisi olan Doç. Dr. Şeyma Hasçalık ile birlikte yasal sınır olan 10 haftalık gebelik süresini geçen hastalarda kürtaj yaptıkları ve bunun karşılığında ise para aldıkları öne sürüldü.

Kürtaj şebekesinin başı olan Önder Çelik ile sevgilisi Şeyma Hasçalık bu yöntemle kendilerine hasta getiren özel hastane personeline de komisyon verdiği telefon kayıtlarından anlaşıldı. Telefon kayıtlarında elde edilen bilgilere göre kürtaj olacak hasta getiren personele 100’er lira komisyon veren Hasçalık ve Çelik, artan parayı da ortak hesaplarında biriktiriyordu.

Doç. Dr. Şeyma Hasçalık’ın hasta ile para alışverişi diyaloguna girmediği ve pazarlığı kendi ekibinin yaptığının belirlendiği iddianamede, hastaların kayıt işlemlerinden problem çıkmaması içinde kürtaj yapılan hastaların girişleri silindiği ortaya çıktı.

İLERLEMİŞ GEBELİKLER PROF. ÇELİK’E

Prof. Dr. Önder Çelik’ in sevgilisi olan Şeyma Hasçalık’ın, başhekimi olduğu özel hastaneyi kendisine ait bir birimmiş gibi kullandığı ve küçük çaplı kürtajları bu hastanede yaptırdığı belirtilen iddianamede, Şeyma Hasçalık’ın kendisini aşan ilerlemiş gebelikleri yasal olup olmadığına bakmaksızın Önder Çelik’e gönderdiği kaydedildi. Çelik’in de ilerlemiş bu gebelikleri yasa dışı olmasına rağmen para karşılığı sonlandırdığı ve parayı, Şeyma Hasçalık ile birlikte açmış oldukları özel hesaplara aktardığı iddianamede yer aldı

ORTAK HESAPlLARDA 3 MİLYON LİRA

İddianamede, Prof. Dr. Önder Çelik ile Doç. Dr. Şeyma Hasçalık’a ait banka hesaplarında yapılan incelemelerde 3 milyon 100 bin liranın üzerinde para bulunduğu tespit edildi. İddianamede yapılan değerlendirmede, Prof. Dr. Önder Çelik ile sevgilisinin maaşları göz önüne alındığında, bu maaş ile bu miktarın toplanamayacağı ve paranın yasa dışı yollardan kazanılan para olduğu belirtildi.

’MAAŞ 30 BİN’ DEDİ, 6 BİN 500 ÇIKTI

Hesabında 2 milyon 738 bin lira bulunan Önder Çelik’in, 2010 yılında İnönü Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı’na ise 5 adet gayrimenkul, 3 adet araç ile 300 bin lira 20 bin dolar 15 bin Euro ile 10 bin Lira değerinde ziynet eşyası beyanında bulunduğu ortaya çıktı.

Çelik, hesaplarında bu kadar yüklü para çıkmasıyla ilgili verdiği ifadesinde ise sevgilisi Şeyma Hasçalık’ın aldığı aylık 30 bin lira maaşın bu hesaplarda biriktiğini söyleyince, Hasçalık’ın çalıştığı özel hastanede ne kadar maaş alındığı araştırıldı. İddianamede, özel hastanenin Hasçalık’a aylık olarak 6 bin 500 lira maaş verdiği belirtildi.

TEK PROFESÖR OLMASI İŞİ KOLAYLAŞTIRMIŞ

Mahkemenin kabul ettiği İddianamede, Çelik’in Üniversite hastanesindeki makamını kullanarak yasa dışı yollarla kürtajlardan ve ameliyatlardan ücret almak suretiyle kazanç elde ettiği belirtilerek şu değerlendirme yapıldı:

"Bölüm başkanı ve tek profesör olması nedeniyle bu konumunun rüşveti kolaylaştırdığı ve ’ameliyata girme bedeli’ adı altında para aldığı. Yine ilerlemiş gebeliklerin sonlandırılmasında para aldığı, sadece bu dosyamızda teknik takibe takılması nedeniyle 3 adet maddi menfaat, 2 adet cinsel menfaatin tespit edildiği, dolayısı ile bu verilere bakılarak, geçmişte buna benzer birçok kez aynı şekilde rüşvet eyleminde bulunduğunun değerlendirildiği, bu paranın bu şekilde biriktirildiği."

HASTANEYİ DE DOLANDIRMIŞLAR

İddianamede Doç. Dr. Şeyhma Hasçelik’in, başhekimi olduğ hastaneyi dolandırdığı da ileri sürüldü. İddianamede geçen bilgilere göre hastaneye başvuran 13 haftalık hamile 22 yaşındaki bekar kadın, Şeyma Hasçelik’i ile görüşerek çocuğu aldırmak istediklerini belirtiyor. Şeyma Hasçalık’ın ise bu isteği 3 bin lira karşılığında yapabileceğini belirtince, genç kadın annesi ile hastaneden ayrılıyor. Ertesi gün yine hastaneye gelen genç kadın teklifi kabul ettiğini söyleyince, kürtaj için hazırlıklara başlanıyor. Bu sırada iddianamede verilen bilgilere göre genç kızın kürtaj olduğunun saklanması için hastane kayıtlarına ’idrar yolu enfeksiyonu’ rahatsızlığı ile girişinin yapıldığı ve daha sonra doğumhaneye götürülerek gece geç saatlerde gebeliğine son verildiği belirtiliyor.

’KIZ ELİMİZDE KALIYORDU’

Ertesi gün taburcu edilen genç kızın annesinin telefonla Doç. Dr. Şeyma Hasçalık’ı aradığı ve kızının kürtaj olduğunun bilinmemesi için hastane kayıtlarının silinmesini rica ettiği belirtilirken, Hasçalık’ın ise bunun üzerine hastanede bulunan sekreteri T.G.’yi arayarak, kürtaj yaptığı hastasının hastane kayıtlarının tamamen silinmesini talep ediyor ve böylece bir gün önce kürtaj olan genç kızın hastanede hiçbir kaydı bulunmuyor. İddianamede bu şekilde Hasçalık’ın çalıştığı kurumu da dolandırdığı ve haksız kazanç elde ettiği belirtilirken, bu sırada kürtaj sırasında genç kızın ölümle burun buruna da geldiği iddianamede kayıtlara geçiyor. Kürtaja katılan hemşire B.Y.’nin telefonla sevgilisiyle konuşmasında bu detay iddianamede şu şekilde anlatılıyor:

B. Y. : Ay bugün bir hasta neredeyse elimizde ölüyordu, kız hamile, yirmi yaşında.
T.K. : Kız evli mi?
B. Y. : Hayır be!
T. K. : Oo beni çağıraydın...
B. Y. : Senin ne işin var?
T. K. : Yirmi yaşındaymış taze daha.
B. Y. : Beynini dağıtırım senin ha anladın mı, neyse biz ameliyathaneye çıkardık doğumhaneye tahlil yapacaktık. T. tuttu ilaç verdi. Ay bu kızın eli ayağı titremeye başladı. Ben korktum ölecek bi de girişi mirişi yoktur. Elimizde ölecek kadın, kocasından gizli gelmiş. Ay Allah’ım biz artık korkudan ölecektik. Şeyma Hanım hiç öyle rahat ki oralı bile olmuyor. Ondan sonra dedim ki kız T. gel buna bir şey olmaz biz direkt gideriz dedim."

İddianamede Prof. Dr. Önder Çelik’ in maddi menfaat anlamında rüşvet eylemleri ile ilgili olarak G.B.’den 10 bin TL, D.Ö.’den 4 bin TL ve N.Ş. bin TL olmak üzere hamileliği sonlandırma ve yapacağı ameliyat karşılığında maddi menfaat olarak rüşvet aldığı belirtiliyor.

CENİNİ, GÖMMESİ İÇİN ANNESİNE VERMİŞLER

Prof. Dr. Çelik’in yasa dışı kürtajlarda genellikle üniversite hastanesini kullandığı ve bu kürtajları hastane kayıtlarına girilmeksizin gizlice gerçekleştirdiği belirtilirken, iddianamede geçen bir detayda ise, kürtaj sonrası alınan ceninin siyah bir poşet içerisinde hastaya teslim edildiği ve götürülüp bir yerlere gömülmesinin istendiği ifade ediliyor.

Savcılık iddianamesinde Prof. Dr. Önder Çelik’in rüşvet dışında diğer eylemleri olan kürtaj, cinsel saldırı ve görevi kötüye kullanma suçlarının ana dosyadan ayrılarak ayrı olarak halen soruşturulduğu belirtilirken, bu iddianamede sadece 5 menfaat karşılığı rüşvet suçundan ceza istendiği ifade edildi.

Hazırlanan bu iddianamede Doç. Dr. Şeyma Hasçalık hakkında ayrıca ’Çocuk Düşürtme, Rüşvete Aracılık, Çocuk Düşürtmeye Aracılık, Dolandırıcılık’ suçlarından da ceza verilmesi isteniyor. Diğer 10 şüpheli hakkında ise ’Rüşvete Aracılık, Kürtaja Aracılık, Rüşvet Verme, Kürtaja Rıza Göstermek’ gibi çeşitli suçlarla ceza talep ediliyor.

Mikail PELİT/MALATYA, (DHA)
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER