15 milyon dolarlık iPhone 5

Bir işadamı, iPhone marka telefonun için 15 milyon dolar ödedi.

15 milyon dolarlık iPhone 5

Hong Kong'lu bir işadamı, iPhone marka telefonunu değerli metal ve mücevher ile süslemesi için İngiliz bir tasarımcıya 15 milyon dolar ödedi.

Akıllı telefonlar, zenginlerin dünyasında giderek hacmi büyüyen bir sektör oluşturmuş durumda. Telefonları değerli metal ve mücevherlerle süsleyerek orijinal fiyatının binlerce katına satan şirketler, gün geçtikte daha fazla ilgi görüyor. Hong Kong'lu bir işadamının iPhone'u için harcadığı inanılmaz para, bu çılgın trendin en son örneği.Finlandiya merkezli Vertu gibi firmalar, lüks akıllı telefon üretimi yaparak zenginlere inanılmaz fiyatlarda telefonlar sunuyor. Zenginlerin ilgisini çeken telefonlar, altn veya platin gibi değerli metallerle veya elmas gibi pahalı mücevherlerle kaplanıyor.

ELMAS VE ALTINA BOĞDU
Akıllı telefonları süsleyen İngiliz tasarımcı Stuart Hughes, Hong Kong'lu bir işadamının isteği üzerine en pahalı iPhone 5'i tasarladı. Kendisini 'Joe' olarak adlandıran işadamı, özel talebi için tam 15 milyon dolar ödeme yaptı.

Joe, telefonunda 26 ayar siyah elmas ve diğer değerli mücevherlerin kullanılmasını istedi. Siyah elmas, iPhone'un başlangıç düğmesi olarak kullanıldı. Tasarımcı Hughes, aynı zamanda iPhone 5'i kaplamak için 600 beyaz elmas ve altın kullandı.SlashGear sitesinin haberine göre, telefonda kullanılan siyah elmasın, nesiller boyu Joe'un ailesinde bulunuyordu. Ailesinin gelecekteki üyeleri manevi değeri bu kadar yüksek elmasın iPhone'da kullanılmasını nasıl karşılayacak, bunu bilmek güç.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER