174 Kişi Fetö'den Tutuklandı

Tarsus ilçesinde 15 Temmuz'dan bugüne terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 174 kişi tutuklandı.

174 Kişi Fetö'den Tutuklandı


Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığından alınan bilgilere göre, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ilçede faaliyet gösterdiği tespit edilen terör örgütü üyelerine ağır darbe vuruldu.

Terör örgütlerine yönelik soruşturmalar kapsamında 15 Temmuz'dan bu zamana kadar toplamda 628 kişi hakkında soruşturma dosyası açıldı.

Açılan dosyalarda FETÖ-PDY üyesi olduğu iddia edilen 514 kişi hakkında işlem yapıldığı, yapılan işlemler sonucunda 18 kişinin halen emniyette sorgusunun sürdüğü ifade edilirken, 138 kişinin tutuklandığı, 274 kişinin adli tedbir kontrolü uygulandığı, 64 kişi hakkında tahliye ile adli kontrol tedbiri uygulandığı, 20 kişinin yakalama kararı ile halen arandığı belirtildi.

Öte yandan, PKK-KCK-YPG-PYD üyesi oldukları gerekçesiyle 103 kişi hakkında işlem yapıldığı, yapılan işlemler sonrasında 7 kişinin halen emniyette sorgusunun sürdüğü ifade edilirken, 34 kişinin tutuklandığı, 54 kişinin adli tedbir kontrolü uygulandığı, 1 kişi hakkında tahliye ile adli kontrol tedbiri uygulandığı, 7 kişinin yakalama kararı ile halen arandığı belirtildi.

DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyonlarda ise toplamda 11 kişi hakkında işlem yapıldığı, yapılan işlemler sonrasında 2 kişinin tutuklandığı, 9 kişinin ise adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldığı ifade edildi.
Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2017, 11:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER