Vali'ye Teşekkür Ziyareti

Somalili deniz korsanları tarafından kaçırılan ve yaklaşık 16 ay boyunca tutsak edilen Mustafa Arıcıoğlu, kurtarılması için her türlü destekte bulunan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’na teşekkür etti. Güzeloğlu, denizcinin iş bulmasına da yardımcı olacağını söyledi.

Vali'ye Teşekkür Ziyareti

Somalili korsanlar tarafından kaçırıldıktan 16 ay sonra kurtarılarak Mersin’deki ailesine kavuşturulan denizci Mustafa Arıcıoğlu, eşi ve çocukları ile birlikte Vali Güzeloğlu’nu makamında ziyaret etti. Hurdaya çıkan bir gemiyi Mısır’dan Hindistan’a götürdükleri sırada 8 Eylül 2010 tarihinde Aden Körfezi açıklarında Somalili korsanlar tarafından kaçırılan gemide bulunan Arıcıoğlu, serbest kalmasından yaklaşık 1 ay sonra ziyaret ettiği Güzeloğlu’na yaşadıklarını anlattı. Seyir halindeyken korsanların gemiye çıktığını ve kendilerinin geminin koridorunda etkisiz hale getirildiğini aktaran Arıcıoğlu, “Zor günler geçirdik. Bu olaylar başıma geldikten 15 gün sonra küçük oğlum Arda’nın dünyaya geldiğini yeni öğrenmiştim. Yaşanan zorluklara rağmen devletimizin bize yardım edeceğini biliyorduk. Şükürler olsun ki, Başbakanımız başta olmak üzere Mersin Valimiz bizlere yardımcı oldular. Valimiz kurtarıldığımız haberini aldığında eşim Aysel ile çocuklarımı uçakla İstanbul’a getirdi ve bizleri kavuşturdu. Valimiz daha sonra bizleri Mersin’e getirdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin uluslararası gücünü hissettik” dedi.
Tüm çabaların kaçırılan gemicilerin Türkiye’ye sağ salim dönebilmeleri için gösterildiğini ifade eden Vali Güzeloğlu da yapılan çalışmalar sonucunda kaçırılan gemicilerin sağlıklı olarak ailelerine kavuştuğunu kaydetti. Türkiye’ye dönen gemiciler için İstanbul’da bir tören düzenlendiğini anımsatan Güzeloğlu, “Bunun öncesinde Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan kaçırılan gemicilerimizin aileleriyle buluşturulması amacıyla bizleri talimatlandırmıştı. Biz de bunun üzerine Mustafa’nın eşi Aysel Hanımı gecenin geç saatinde İstanbul’a götürdük ve eşine kavuşturduk” diye konuştu.
Güzeloğlu, Arıcıoğlu’na iş bulma konusunda da yardımcı olacağını sözlerine ekledi.
Ziyarette, Arıcıoğlu’nun küçük oğlu Arda’yı kucağına alan ve Arda ile ağabeyi Berke’ye çikolata ikram eden Güzeloğlu, iki çocuğa oyuncak da hediye etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER