MİY'de Protesto...

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun, Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı ve futbolcuları ziyareti, protesto eylemine sahne oldu.

MİY'de  Protesto...

 Alacaklarının ödenmediğini gerekçe gösteren futbolcular, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve Mersin İdman Yurdu Kulübü Başkanı Ali Kahramanlı'nın katıldığı toplantıyı terk ettiler.
Mersin Valisi Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan ile birlikte Trabzonspor maçı öncesinde Kulüp Başkanı Kahramanlı, Yönetim Kurulu üyeleri ve futbolcularla Macit Özcan Spor Tesisleri'nde bir araya geldi. Düzenlenen toplantıda Kahramanlı'nın, Vali Güzeloğlu'na futbolcuların alacakları ile ilgili bilgi verdiği ve futbolcuların maç başına prim ve maaş olmak üzere toplam 4 milyon 262 bin alacakları olduğunu söylediği sırada, kulüp yönetimini protesto eden futbolcular, toplantıya katılanların şaşkın
bakışları altında hep birlikte salonu terk ettiler.
Futbolcuların salonu terk etmelerinin ardından bir konuşma yapan Vali Güzeloğlu, Mersin İdman Yurdu'nun sportif anlamda ortaya koyduğu başarının ne kadar önemli olduğunun farkında olduklarını söyledi. Kahramanlı'nın, büyük hedefi olan ve böylesi büyük bütçesi olan bir kulüpte futbolcularla ilgili var olan sorunların paylaşılacağını ve aşılacağını ifade ettiğini anlatan Güzeloğlu, "Bizler de her zaman takımın yanında olduğumuzu, takımın geleceğe taşınmasındaki en büyük kararlığı taşıdığımızı söylüyoruz.
Başta Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan olmak üzere ben, Büyükşehir Belediye Başkanımız, bu kentteki Mersin'e gönül veren herkes Mersin İdman Yurdu gibi bir ortak heyecanı taşıyoruz. Var olan yapısal sorunlar, ekonomik anlamdaki sorunlar aşılmayacak konular değil. Başkan ve diğer arkadaşlarımızın katkısı ve gayretiyle en kısa sürede aşılacaktır. Sportif anlamda inşallah bunu tamamlayıcı sonuçlar alındığında Mersin için, hepimiz için güzel günler başlayacaktır. Sıkıntı ve sorunlarında biz her zaman olduğu
gibi Mersin İdman Yurdu'nun yanındayız. Aşılmayacak hiçbir sorun yoktur. Mersin İdman Yurdu için Süper Lig'de devam eden süreçte sorunları aştıktan sonra bu sezon ve gelecek sezon için güzel projelerimiz var" dedi.
Kendisine verdikleri destek dolayısıyla Vali Güzeloğlu ve Başkan Özcan'a teşekkür eden Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı da göreve geldiği günden bu yana yönetim kurulu üyeleriyle gece gündüz demeden çalıştığını ve mücadele ettiğini dile getirdi. Kulübün 29 yıl sonra Süper Lig'e çıkmasında herkesin emeği ve katkısı bulunduğunu vurgulayarak teşekkür eden Kahramanlı, "Şu anki duruma baktığımızda hocamıza ve futbolcumuza güveniyoruz. İlk yarıyı 27 puanla tamamladık. İkinci yarı şansızlık oldu. Şu anda 33
puandayız ve önümüzde 7 hafta var. İlk 8'deki takımla aramızdaki puan farkı 5. Biz sezon başında belirlediğimiz ilk 8 hedefinden vazgeçmiş değiliz. Önümüzde Trabzonspor maçı var. Önemli bir maç. Beşiktaş'ı, Gençlerbirliği'ni deplasmanda yendik. Şimdi de gidip inşallah Trabzonspor'u yenip geleceğiz" diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan ise 12 yıldır takıma destek verdiklerini, bu süreçte kulüp başkanlığı da yaptığını anımsatarak, ''Hiç kimsenin Mersin İdman Yurdu'nda alacağı kalmadı. Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin bile çok büyük borçları var. Bunlar kısa zamanda kapanacak borçlardır. Onun için bu konuda kimsenin endişe olmasın'' ifadelerini kullandı.

"FUTBOLCULARIN SALONU TERK ETMESİ SAYGISIZLIKTIR"
Konuşmaların ardından Güzeloğlu, Kahramanlı ve Teknik Direktör Nurullah Sağlam basına kapalı olarak bir toplantı yaptı. Toplantı çıkışında gazetecilerin futbolcuların protestosuna ilişkin sorularını yanıtlayan Kahramanlı, bugüne kadar futbolcuların primini, parasını ve maaşlarını gününde ödediklerini, bundan sonra da ödemeye devam edeceklerini söyledi. ''Sanki ödeyeceğimiz para çok büyük bir miktar?" diye tepkisini dile getiren Kahramanlı, toplantıda para konuşulmayacağını, sadece futbolcuların
alacaklarıyla ilgili misafirlere bilgi vererek ne yapabileceğini ele alacaklarını anlatan Kahramanlı, şöyle devam etti: "Futbolcunun kendine göre orayı terk etmesi doğru değil. Açık konuşmak gerekirse bu bir saygısızlıktır. Bugüne kadar biz ne dediysek yaptık. Elli dediysek eli, yüz dediysek yüz, araba dediysek araba. Hepsini verdik. Her zaman söylediklerimizin arkasındayız. Hiç bir futbolcu da erkek gibi çıkıp 'Başkanım sen şu sözü verdin, yapmadın' diyemez."
Futbolcu İbrahim Kaş'ın 'şov yapacaklarına paramızı versinler' dediği yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine de Kahramanlı, "İbrahim Kaş gelsin, içerde ne alacağı varsa ödeyelim. Bizim işimiz şov yapmak değil. Şova ihtiyacımız yok. Biz burada işimizi yapıyoruz. Herkes işini ve üzerine düşen sorumluluğunu yapacak. Futbolcu topunu oynayacak, sonra da 'ben üzerime düşeni yaptım' diyecek'' dedi.
Futbolcuların davranışlarını saygısızlık olarak değerlendiren Teknik Direktör Nurullah Sağlam ise hiç bir zaman çözülemeyecek sorunun olmadığının altını çizerek, "Bütün problemlerin altından kalkabilecek güçteyiz. Bunun altından da kalkarız" ifadesini kullandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER