Tahmin Edilmeyen Sonuç Alacağız

AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever, Mersin’in geleceğiyle ilgili çalışmaları engelleyen belediyelerden artık kurtulması gerektiğini belirterek, “Mersin’e inanıyorum ve güveniyorum. Kimsenin tahmin etmediği ve öngörmediği bir neticeyi burada alacağız” dedi.

Tahmin Edilmeyen Sonuç Alacağız

  Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sever, HiltonSA Oteli’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya AK Parti İl Başkanı Mekin Merter Salt, 4 merkez ilçenin belediye başkan adayları ve ilçe başkanları da katıldı. Toplantının açılışında konuşan İl Başkanı Salt, seçim sürecinde tüm adayların yapacaklarını ve projelerini anlattıklarını, bu projelerin ne kadar gerçekçi olduğunu halkın takdir edeceğini kaydetti. Mevcut Büyükşehir Belediyesi yönetimini eleştiren Salt, aylardır dile getirdiği akaryakıt ile otogar ihaleleri ve Akdeniz Oyunları için yapılan yollarla ilgili söylediklerinin hiçbirine cevap gelmediğini ifade ederek, “İnşallah 30 Mart günü Mersinli seçmen bunlara çok güzel bir cevap verecektir. Bizim belediyecilikte patentli bir parti olarak diğer şehirlerde yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Ben en büyük hakemin millet olduğuna inananlardanım. İnşallah bunun gerekli cevabını da sandıklarda vereceklerdir. Bu seçim parti seçiminden çok hizmet seçimidir. Bu seçim verilen güvenin karşılığıdır. Bu seçimde tüm Mersinli hemşehrilerimden şunu istiyorum; lütfen gözü kapalı parti aidiyetine göre oy vermeyelim, adaylara göre oy verelim. Bizim Mersin’in sorunlarını çözebilecek bir adayımız var” dedi.

“FARKIMIZ, HERKESİ EŞİT SICAKLIKTA KUCAKLAMAK OLACAK”

Mustafa Sever de bütün enerjisini ve birikimini Mersinlilere hizmet etmek, hizmetkar olmak üzere kullanmak düşüncesiyle bu yola çıktığını söyledi. 30 Mart seçimlerini kazanarak Mersin’i hak ettiği noktaya taşımaya kararlı olduklarının altını çizen Sever, hemşehrilerinin karşısına başı dik, alnı açık bir şekilde çıktığını dile getirdi. Mersin’i karış karış gezdiğini ve gittiği her yerde pozitif yaklaşım gördüğünü aktaran Sever, Bu da beni son derece mutlu ve motive ediyor, heyecanlandırıyor ve sorumluluğumu bir kat daha arttırıyor” ifadesini kullandı.

AK Parti’nin 11 sene boyunca Mersin’e 9,1 milyar liralık yatırım yaptığını söyleyen Sever, sadece merkezi hükümetin çabalarının yetmediğini dile getirerek, “Merkezi hükümet üstüne düşeni yapıyor ama belediye yönetimlerinin de mutlaka üstüne düşen sorumluluğu alması ve katkı sağlaması gerekiyor. Ama maalesef bu tutumu Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde de ilçe belediyelerinde de bugüne kadar göremedik. Belediyelerin sorumluluk üstlenmesi açısından 30 Mart seçimini çok çok önemsiyorum. Mersin’in geleceğiyle ilgili çalışmaların engellenmesi yönünde tavır sergileyen belediyelerden artık kurtulmamız gerekiyor. Mersin’i yatırımla hizmetle buluşturmamız gerekiyor. İkincisi de Türkiye’de yakaladığımız istikrarı ve kazanımları kaybetmememiz ve daha ileri noktalara taşınması açısından 30 Mart seçimleri büyük önem taşıyor” şeklinde konuştu.

Seçim sürecinde yaptırdıkları ankette Mersin’de trafik, kanalizasyon ve arıtma sorunlarının ön plan çıktığını belirten Sever, bu sonuçların temel belediyecilik noktasında hiç mesafe alınamadığını, gerekli çalışmaların yapılamadığını ortaya koyduğunu vurguladı. Projelerinden de söz eden Sever, kent merkezinde doğu-batı ekseninde kavşak düzenlemeleri ve battı-çıktılar yaparak trafiği rahatlatacak tedbirleri alacaklarını, ayrıca Mersin’in 50 yıllık trafik sorununu çözmek amacıyla Serbest Bölge-Davultepe arasında 1. etap raylı sistem projesi hazırladıklarını bildirdi. Yatırım, üretim ve istihdamın son derece önemli olduğunun altını çizen Sever, yatırım olmadığı sürece bir kentin gelişmesinin mümkün olmadığını iddia etti. Yatırımlar konusunda yapacakları çalışmalarla Mersin’i cazibe merkezi haline getireceklerini savunan Sever, diğer partilerden farklarını da şu cümlelerle anlattı: “Biz herkese eşit mesafede olmayacağız. Herkesi eşit sıcaklıkta kucaklayacağız. Bizim farkımız bu olacak. Tüm Mersin’in ve her canlının belediye başkanı olacağım.”

“ÇALIŞMALARIMDA HİÇBİR SIKINTIM YOK”

Toplantıda soruları da yanıtlayan Sever, Zafer Çağlayan’ın Ekonomi Bakanlığı’ndan istifa etmesinin seçim başarısını etkileyip etkilemediği yönündeki soruya, “Bu süreçte biz çalışmalarımızı hiçbir şekilde aksatmadan devam ettirdik. 7 Kasım’da sahaya indik ve hiç durmadan çalışıyoruz ve hiçbir sıkıntı da çekmiyoruz. Geçmişte yaptığımız çalışmalarımızın karşılığını da misliyle sahada görüyoruz. İnsanlar bize karşı son derece pozitif ayrımcılık yaparak yaklaşıyorlar. Burada benim hiçbir sıkıntım yok. Şu anda 2011 genel seçimlerindeki noktayı yakalamış durumdayız. Çalışmalarımızı ona göre yapıyoruz. Mersin’e inanıyorum ve güveniyorum. Kimsenin tahmin etmediği ve öngörmediği bir neticeyi burada alacağız.”

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2014, 11:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER