Atıcı'dan Meclis Araştırma Önergesi

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, TBMM çatısı altında milletvekilleri arasında yaşanan şiddet ve saldırgan davranışların giderek arttığını belirterek, yaşanan bu şiddet olaylarının sebeplerinin ortaya çıkarılması ve gerekli önlemlerin alınabilmesi için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi.

Atıcı'dan Meclis Araştırma Önergesi
 Atıcı, CHP’li milletvekilleriyle birlikte TBMM Başkanlığı’na Meclis Araştırma Önergesi verdi. Önergede, TBMM çalışmaları sırasında meydana gelen fiili ve sözlü saldırgan davranışların son günlerde giderek arttığına dikkat çeken Atıcı, “Başbakan’ın, saldırgan davranışlarla ilgili olarak ‘tahrik’ unsurunu gerekçe göstermesi tehlikeli ve düşündürücü olup gerekçe olarak kabul edilemez. Bu sebeplerle Genel Kurul’da ve komisyonlarda ortaya çıkan saldırgan davranışların gerçek sebeplerinin ortaya çıkarılması ve önlenmesine yönelik tedbirlerin alınması yaşamsal önem taşımaktadır. Milletvekillerinin hayati ve geri dönülmez tehlikelere düşmemeleri, TBMM’nin asli görevinin sekteye uğramaması ve saygınlığının korunması için Meclis Araştırması açılmasını teklif ederiz” dedi.

Araştırma önergesinin gerekçesinde de milletvekillerinin TBMM çatısı altında çalışmalarını yürütürken son günlerde giderek artan şekilde şiddete uğradıkları kaydedildi. Milletvekillerinin fiziksel, sözlü ve sosyal şiddet olarak şiddetin birçok şekline maruz kaldıklarına dikkat çekilen gerekçede, şu ifadelere yer verildi: 

“Yasama faaliyetlerinde görülen tekme, yumruk, tehdit, cisim fırlatma, sinkaflı küfürler şeklindeki şiddet eylemlerinden toplumu oluşturan bütün bileşenlerin etkileneceğini öngörmek güç değildir. Yasama faaliyetleri sırasında Genel Kurul ve komisyon çalışmalarında can güvenliği başta olmak üzere, diğer hak ve özgürlüklerinin korunmasına yönelik yapılacak araştırma hem Meclis içindeki şiddete hem de toplumun her kesiminde giderek artan şiddet olaylarının sebeplerine ve çözüm yöntemlerine ışık tutacaktır. Davranış biçimi olarak şiddet, kişisel hakların ihlali olmakla beraber temsil edilen iradenin de haklarını sınırlama ve yok etme tehdidini içermektedir. TBMM’de yaşanan şiddet olaylarının sebeplerinin ortaya çıkarılması ve gerekli önlemlerin alınabilmesi için bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulması, TBMM’nin saygınlığının korunması için tarihi bir sorumluluktur.”
Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2014, 12:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER