Maralılar Dayanışma Gecesinde

Silifke’nin Mara (Kırobası) Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından 2. Geleneksel Dayanışma ve Kaynaşma Yemeği düzenlendi.

Maralılar Dayanışma Gecesinde

 Göksu Otel’de yapılan gecede konuşan dernek başkanı Şamil Şen, dernek faaliyetlerinin temel amacının dayanışma ve yardımlaşmayı arttırmak, vatandaşta iletişim ve diyalog sürecini ve hemşehrilik duygusunu geliştirmek olduğunu ifade etti. Şen yemek faaliyeti ile hem üyeler ve Maralılar arasındaki var olan işbirliği ve dayanışmayı güçlendirdiklerini hem de üyeler ve Mara Köyü halkı ile kamu kurumu temsilcilerini bir araya getirdiklerini söyledi. Bir süre önce Gazi Mahallesinde dernek binasını da törenle hizmete açtıklarını belirten Şen önümüzdeki günlerde dernek olarak fotoğraf yarışması düzenleyeceklerini belirtti. 

Kırobası Köyü muhtarı Fehmi Topbaş’da yaptığı konuşmada yayla turizmine hizmet veren ve merkezi bir köy konumunda olan Kırobası köyünün narenciye ürünlerinin saklandığı depolarında köylerinde yer almasının sevindirici bir gelişme olduğunu dile getirdi. Muhtar Topbaş Kırobası köyüne ve köy halkına sunulan hizmetler için tüm emeği geçenlere teşekkür etti. 

Belediye olarak sivil toplum kuruluşlarına imkanları dahilinde destek olduklarını açıklayarak konuşmasına başlayan Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Kırobası köyünde düzenlenen sosyal ve kültürel faaliyetlere destek verdiklerini açıkladı. Başkan Öngel ayrıca Kırobası köyüne belediye hizmetlerini de ulaştırdıklarını söyledi.

AK Parti Silifke Belediye Başkan Adayı Bilal Özkan’da konuşmasında yemeğe katılanlara teşekkür ederek yeni dernek binasının Silifke’de yaşayan Kırobası halkına hayırlı uğurlu olmasını diledi. Müzik eşliğinde eğlenen Mara Derneği üyeleri ve misafirler dernek yararına düzenlenen hediye çekilişine de iştirak ettiler.

Yemeğe, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, belediye meclis üyeleri, MHP Silifke İlçe Başkanı Osman Oğuz, İl Genel Meclis Üyesi Yahya Yılmaz, AK Parti Silifke ilçe Başkanı İsmail Köroğlu, AK Parti Silifke Belediye Başkan Adayı Bilal Özkan ve davetliler katıldılar. 

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2014, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER