Dönem Sonu Lise Müdürleri Toplantısı

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, il genelinde devamsız öğrenci sayısının yüksek olduğunu belirterek, okul müdürlerinden öğrencilerin okula kazandırılmaları konusunda azami gayret beklediklerini söyledi.

Dönem Sonu Lise Müdürleri Toplantısı

  İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Birinci Dönem Sonu Değerlendirme Toplantısı’nda lise müdürleriyle bir araya geldi. Suphi Öner Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen toplantıya Anadolu, Fen, Anadolu Öğretmen, Sosyal Bilimler, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi idarecileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Gül, eğitim-öğretim yılının birinci dönem sonu itibariyle Mersin’de sorunsuz bir yarıyıl geçirdiklerini kaydetti. Okullardaki sorunlar üzerinde duran Gül, devamsız öğrenci sayısının azaltılmasına yönelik alınacak tedbirlerin önemine dikkat çekerek, “İstatistiklere bakıldığında ilimizde devamsız öğrenci sayısının yüksek olduğunu görüyoruz. İlçe milli eğitim müdürlükleri ile irtibat içerisinde neler yapılabileceğini tartışıyoruz. Öğrencilerin okula kazandırılması konusunda sizlerden azami gayret bekliyoruz” dedi.

Anadolu Liseleri ile ilgili toplumda olumlu bir algı olduğunu ifade eden Gül, “Bu liselerimiz toplumda kaliteli eğitim verilen, seçkin öğrencilerin gittiği okullar olarak görülüyor. Bu algının bu şekilde devam etmesinde idarecilerimize büyük görevler düşüyor. Başarının artırılması konusuna da değinmek istiyorum. Mersin Üniversitesi ile işbirliği yaparak ortaklaşa bir projeye imza attık. Bu konuya ilişkin Ar-Ge biriminden uzmanımız sizleri bilgilendirecek” diye konuştu.

Gül’ün konuşmasının ardından özellikle eğitimde kalitenin artırılması ve başarı düzeyinin yükseltilmesi konularında fikir alışverişi yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2014, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER