Sever Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor

AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever, seçim çalışmaları kapsamında merkez Yenişehir ilçesinde esnafı ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

Sever Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
 Ziyaretlerde Sever'e, Yenişehir Belediye Başkan Adayı Gönül Dilmenli ile partililer eşlik etti. Mersin’in kalkınması, gelişmesi, gerçek manada huzur ve çağdaş bir kent olabilmesi için, Mersin’de temel belediyecilik hizmetlerinin önemli olduğunu belirten Sever, "Merkezi hükümetimizin yatırımlarını Mersin’de gerçekleştirirken dahi zorlandık. Akdeniz Oyunları tesislerini inşa ederken zorlandık, hastanelerin temellerini atarken zorlandık, yolları yaparken zorlandık, yerel yönetim ve belediyelerden hiçbir şekilde destek görmedik. Mersin'in en temel sorunu yatırım açığıdır. Mersin’de temel belediyecilikte gelinen nokta malum. İnsanlarınız hala kanalizasyon sistemin yetersizliği, arıtma sisteminin yetersizliğinden yakınıyor trafik sıkışıklığı, çöplerin yeterince bertaraf edilmediği, usulüne uygun şekilde toplanmadığından şikayet ediyor. Demek ki Mersin’de belediyecilik yapan arkadaşlar hala temel belediyecilik hizmetlerinde dahi bir mesafe alamamışlar. İnsanlarımız hala temel belediyecilik noktasında şikayetçiler. Allah’ın izni ile biz bu görevi devraldığımızda hem merkezi hükümetimizin desteği ile yerel dinamikleri, ülke ve uluslararası dinamikleri hızlı bir şekilde harekete geçirip, bahsetmiş olduğum temel belediyecilik sorunlarının tamamını bertaraf edeceğiz. Temel belediyecilik hizmetlerini de yaparken asla övünmeyeceğiz. Bu hizmetler benim memleketimin insanın en doğal hakkıdır. Acil sorunlarımızı çözeceğiz ama üzerine de çok daha büyük hizmetler ekleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Merkezi hükümetin, Mersin’e yönelik yatırımlarını vatandaşa anlatan Sever, "Merkezi hükümetimizin Mersin’de yaptığı çalışmalar özellikle son yıllarda ciddi manada ivme kazandı ve büyük projeler hayata geçirildi. Mersin-Antalya duble yolumuz hızla ilerliyor. Çukurova Uluslararası Havaalanımız temelini attık inşaatı hızlı bir şekilde yükseliyor. İlçelerimizde çok sayıda hastaneler yapıldı, halkımızın hizmetine açıldı, kimisinin temelleri atılıyor. Bin 250 yataklı şehir hastanesinin temelini atıyoruz. Tarihin en görkemli, en fazla izleyicisi olan Akdeniz Oyunları'nı Mersin’de gerçekleştirdik. Mersin’e 50 yılda yapılacak olan tesisleri biz 1,5 yılda gerçekleştirdik. Merkezi hükümetimizin Mersin’de el atmadığı hiçbir konu olmamasına rağmen Mersin maalesef hak ettiği yerde değildir. Mersinimiz nüfus sıralamasında dokuzuncu il olmasına rağmen sosyo-ekonomik göstergelerde 24’üncü sıradayız. Böylesine güzel bir memlekete, memleketimin güzel insanlarına bu tablo yakışmıyor. Bu tabloyu tersine çevirmek için büyükşehir ve ilçe belediyelerinin üzerine düşeni yapması, sorumluluk alması gerekiyor" dedi.
Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2014, 13:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER