Salt; Özcan Şehre Efendilik Yaptı

AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, birilerinin Türkiye'de siyaseti yeniden dizayn etmek istediğini belirterek, "Daha önce CHP'ye yaptılar. Baykal'sız bir CHP istediler, Kılıçdaroğlu'nu getirdiler. Orayı dizayn ettiler. Şimdi de Erdoğan'sız bir AK Parti, hatta mümkünse AK Parti'siz bir Türkiye istiyorlar. Ama bunun için çok beklerler" dedi.

Salt; Özcan Şehre Efendilik Yaptı
Salt, 2014 yılının ilk İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 17 Aralık operasyonu ve yaklaşan yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Macit Özcan Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki toplantıda partililerine hitap eden Salt, 17 Aralık operasyonunun aslında yaklaşmakta olan yerel seçimlerle bağlantılı olduğunu savundu. Her ne olursa olsun Başbakan'ın dediği gibi bu milletin başını öne eğdirmeyeceklerini vurgulayan Salt, "AK Parti bu şiarla yola çıktı. Ama birileri bu milletin başının öne eğilmesini istiyor. Bunun için ülkedeki her şeyi kullanmaya çalışıyor. Bizler millet olarak buna 'dur' diyeceğiz. Biz seçilmiş liderimizin arkasında duracağız, dışarıdan oynanan bu oyunlara müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

"100 YIL ÖNCE PLANLANAN OYUN YENİDEN SAHNELENİYOR"

Oynanmakta olan bu oyunun 100 yıllık bir oyun olduğunu, Gezi olaylarında yapılmak istenilen şeyin, 100 yıl önce Abdulhamid Hana yapılanların aynısı olduğunu savunan Salt, şöyle devam etti; "Açıp bakın kitaplara bunu göreceksiniz. 100 yıl önce yazılan senaryo aynı şekilde yeniden gündeme getiriliyor. Aynı oyunlar diğer İslam ülkelerinde de oynandı. Onlar deneyimsizdi. Ama bizim çok ciddi tecrübelerimiz var. Bizde millet bir çok şeyi öğrendi. Bu devir artık farklı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında milyonlar var. Ve bu milyonlar gücünü 30 Mart'ta sandıkta gösterecek. Artık insanlar resmin bütününü görüyor ve ona göre hareket ediyor."

Suçun kişisel olduğunu, mahkemelerde suçu olan varsa cezasını bulacağını dile getiren Salt, "Biz hiçbir yolsuzluğun, uğursuzluğun üstünü örtecek değiliz. Ama 14 ay teknik takip, dinleme yapılıp bir biriyle bağlantısı olmayan 3 ayrı olayın aynı anda gündeme getirilmesi, aynı gün gözaltı

yapılması ve en önemlisi bunun Türkiye'ye maliyetinin ne olacağının hesap edilmeden yapılması düşündürücüdür. Bu dönemde Türkiye ilk defa Irak ile müthiş bir anlaşma yaptı. Irak'taki merkezi hükümet ile Kuzey Irak'taki Kürt yönetimi anlaştırıldı. Petrol gelirlerinin yüzde 17'si Kuzey Irak Kürt Yönetimine, geri kalanı da merkezi hükümete verilecekti. Petrol paraları da Halk Bankası'na yatacaktı. Çok güzel bir anlaşmaydı bu. Bu ülkemizin ihracatını patlatacaktı. Biliyorsunuz tüm dünyadaki para hareketleri ABD'den yönlendirilmektedir. Bu durum ABD ve bazı finans çevrelerinin işine gelmedi. 17 Aralık operasyonu da bu iş birliğine zarar vermek içindi. Bunun yanında bu çalkantının ülke ekonomisine büyük zararları oldu. Faizler 4.6'ya kadar düşmüşken, şu anda yüzde 10'lar mertebesinde. Öyle büyük oyunlar oynanıyor ki, aklınız şaşar. Artık en büyük oyunlar finansman ile oynanıyor. Artık eski devirler bitti. Bir ülkeyi tankla, topla işgal edip sömürme devri bitti. Finansman krizi ile bir ülkeyi çökertebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

"OYUN BÜYÜK AMA BİZ BU OYUNU BOZACAĞIZ"

Oyunun büyük oynandığını ama milletin bu oyunu bozacağını ifade eden Salt, ülkedeki döviz ve faiz oranlarının artmasının, bütün ekonomik dengelerin sarsılması anlamına geleceğini dile getirerek, "En önemlisi bir ülkenin gelişmesi, büyümesi, zenginleşmesi için siyasi istikrar şarttır. Ve siyasi istikrarın getireceği ekonomik dengedir. Eğer bir ülkede siyasi istikrar varsa, ekonomik denge vardır. Ekonomik denge varsa, o ülke gelişmesini, büyümesini sürdürür. İşte hedef alınan budur. Mayıs ayında Gezi olayları ile yapamadıklarını, 17 Aralık operasyonu ile yapmaya kalkıştılar. Gezi olaylarında hükümete ültimatom vermeye gelen ekip ne istedi; '3. köprü ihalesi iptal edilsin, Kanal İstanbul iptal edilsin, 3. hava limanı iptal edilsin.' Bunlar dış güçlerin istediği şeylerdir. Gezi olaylarında 5 kişi öldü. Keşke olmasaydı, bu vatandaşlarımız ölmeseydi. Emperyalistler için 5 kişi ölmüş, 500 kişi ölmüş umurlarında bile olmaz. Eğer umurlarında olsaydı, 7-8 sene önce Afrika'da Ruanda diye bir ülkede 1.5 ayda 600 bin kişi öldü. Çok insanlık meraklısı o Avrupa ülkeleri bir tugay asker gönderselerdi bu ölümlerin önüne geçebilirdi. İşte emperyalistler ülkeleri böyle yönetirler. O ülkedeki dini ve etnik grupları bir birine düşürürler. Türkiye'yi de böyle ayrışmalar yaparak yönetmek istiyorlar. Onun için biz bir ve beraber olacağız. Emperyalistlere fırsat vermeyeceğiz" dedi.

"SİYASET DİZAYN EDİLMEK İSTENİLİYOR"

Birilerinin Türkiye'de siyaseti yeniden dizayn etmek istediğini ileri süren Salt, şöyle devam etti; "Daha önce CHP'ye yaptılar. Baykal'sız bir CHP istediler, Kılıçdaroğlu'nu getirdiler. Orayı dizayn ettiler. Bununla yetinmediler şimdi de Recep Tayyip Erdoğan'sız bir AK Parti, hatta mümkünse AK Parti'siz bir Türkiye istiyorlar. Ama bunun için çok beklerler. Çünkü bu ülkede, bu millet liderine sahip çıktı. Recep Tayyip Erdoğan bu ülke için hayatını vakfetmiş bir insan. Gerçekten gecesini gündüze katarak, bazen de yalnız kalarak sorunlarla mücadele ediyor. Önümüzdeki 10 yılda her şeyi ile güçlü, tüm silah, araç ve gereçlerini kendisi yapan ve dünyaya pazarlayan, tüm ihtiyaç duyduğu teknik donanımını kendisi üreten, ihracatı 500 milyar dolara çıkacak olan bir ülke var. İşte bu durumu başka ülkeler kabul edemez, etmiyorlar. Ülkemizin önünü kesmek için Gezi olaylarını çıkardılar ama başaramadılar. 17 Aralık operasyonu da bunun farklı bir versiyonudur. Başka numaralarda önümüzdeki günlerde çıkabilir, bunu siyasi cinayetlere doğru da götürebilirler. Ama biz liderimize güveneceğiz, liderimize inanacağız."

"ÖZCAN ŞEHRE EFENDİLİK YAPTI"

Konuşmasında, önümüzdeki yerel seçimler konusuna da değinen Mekin Merter Salt, 30 Mart'taki seçimlerde başta Mersin Büyükşehir Belediyesi olmak üzere bir çok ilçe belediyeleri kazanacaklarını ileri sürdü. Salt, 30 Mart 2014'te bundan önceki yerel seçimlerde aldıkları oyların çok daha fazlasını alacaklarını öne sürerek, "İnşallah bunu hep birlikte göreceksiniz. Hiç kuşkunuz olmasın silip süpüreceğiz. 30 Mart akşamı inşallah gülen biz olacağız, kazanan şehir olacak. Belediye seçimi şehrin emin adamanı seçmek demektir. Belediye seçimi şehrin hizmetkarını seçmek demektir. Maalesef Macit Özcan şimdiye kadar şehre hizmetkarlık yapmadı, şehre efendilik yaptı. Çoğu aylarda yurt dışında ya da İstanbul'da durdu. Mersin'deki hizmetlerden o kadar çok haberi yok. Biz eğitimi ile bilgisi ile geçmişi ile genç ve deneyimli bir aday ile yola çıktık. En nitelikli aday bizim adayımız. Ben hep söylerim; Büyükşehir Belediye Başkanının en az bir lisanı iyi konuşması lazım. Diğer adaylarda bu yok. Bizim adayımızın var. Ayrıca devlet deneyimi ve gençlik enerjisi var. Diğer iki adayın yaşı 60'ın üzeride" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2014, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER