'kürtçe Şarkı' Cinayetine 18 Yıl Hapis Cezası

Mersin'de 2010 yılında meydana gelen 'Kürtçe Şarkı' cinayeti davası sonuçlandı. Sanatçı Sarp Öztürk'ün öldürüldüğü ve 2 kişinin de yaralandığı olayla ilgili olarak yargılanan 5 kişiden birine 17 yıl 9 ay, diğerine ise 3 yıl hapis cezası verildi. Kurşunu sıkan asıl şüphelinin firarda olması nedeniyle yargılanamadığı bildirildi.

'kürtçe Şarkı' Cinayetine 18 Yıl Hapis Cezası

17 Aralık 2010 tarihinde, Adnan Menderes Bulvarı Jasmin Türkü Bar'da meydana gelen ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Sarp Öztürk'ün ölümü, gitarist Göktay Okçu ile garson Ramazan Koç'un yaralanmasıyla sonuçlanan 'Kürtçe Şarkı' cinayetiyle ilgili dava sonuçlandı. Mersin 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve ikisi tutuklu 5 kişinin yargılandığı davanın karar duruşmasında, olay günü firari şüpheli Metin Baydar'ın yanında oldukları belirlenen Şeref Polad ile M.P., 'kasten insan öldürme suçuna yardım' etmekle suçlandı. Mahkeme heyeti iki sanıktan Şeref Polad'a önce 'müebbet hapis' cezası verdi, ardından kanunun ilgili maddelerini göz önünde bulundurarak 17 yıl 9 ay hapis cezası ile cezalandırılmasını kararlaştırdı. Sanıklardan M.P.'nin ise olay tarihindeki yaşının küçük olması ve tutukluluk süresi de göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verildi. Mahkeme, sanıklardan Halil Ö.'yü de firari sanık Metin Baydar'ı kayırmak suçundan 3 yıl hapis cezası ile cezalandırdı. Davada yargılanan diğer 2 şüpheli hakkında 'beraat' kararı verildi.

TETİKÇİ KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYOR

Öte yandan, cinayetin asıl tetikçisi olduğu bildirilen ve olay gecesi silahı kullandığı iddia edilen Metin Baydar'ın firarda olması nedeniyle yargılanamadığı ve bu kişi hakkında karar verilemediği bildirildi. Cinayet sonrası olay yerinden kaçan ve halen yurt dışında olduğu sanılan Metin Baydar hakkında yakalama kararı bulunduğu ve kırmızı bültenle her yarda arandığı ifade edildi.

SANATÇI SARP ÖZTÜRK'ÜN ÖLÜM ANI KAMERALARDA

Bu arada bardaki 'Kürtçe Şarkı' cinayetiyle ilgili olarak iş yerine ait güvenlik kameralarının kaydettiği görüntüler de ortaya çıktı. Bir çok farklı kameradan kaydedildiği anlaşılan görüntülere göre; 16 Aralık gecesi saat 24.00'den önce Jasmin Türkü Bar'a geldikleri anlaşılan Metin Baydar ve yanındaki 2 kişi, barın girişinde sağ taraftaki masaya oturarak söylenen şarkılar eşliğinde gönüllerince eğlendi. Gecenin ilerleyen saatlerinde şüphelilerden biri garsonu yanına çağırarak kulağına bir şeyler söyledi. Bu görüşmenin hemen ardından bar görevlileriyle, şüpheliler arasında tartışma yaşandı. 17 Aralık tarihinin ilk dakikalarında yaşanan bu hararetli tartışma sonrası, şüpheliler bar görevlilerini tartakladıktan sonra bulundukları mekandan ayrıldı.

SALDIRI YAKLAŞIK 2 SAAT SONRA GERÇEKLEŞTİ

Şüphelilerin ayrılmasından yaklaşık 2 saat sonra Jasmin Türk Bar'a silahlı saldırı gerçekleştirildi. Bir çok kameranın farklı açılardan kaydettiği görüntülere göre, Türk Halk Müziği sanatçısı Sarp Öztürk, program sonrası arkadaşları ile birlikte barın girişindeki masanın önünde oturup sohbet etmeye başladı. Saatler 01.48'i gösterdiği sırada ise ardı ardına silah sesleri duyuldu. Kurşunlardan biri sanatçı Sarp Öztürk'e isabet ederken, diğeri gitarist Göktay Okçu'ya, bir diğeri de garson Ramazan Koç'a isabet etti. Görüntülere göre, saldırı sonrası barda büyük bir panik yaşanırken, Sarp Öztürk, bulunduğu masanın önüne düşerek hareketsiz kaldı. Ayağından vurulan gitarist Göktay Okçu güvenli bir yere kaçarak gizlendi, garson Ramazan Koç'da masanın arkasında kaldı. Sağlık görevlilerinin uzun süre kalp masajı yaptığı sanatçı Sarp Öztürk, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, diğer 2 yaralı hastaneye kaldırılarak tedavi gördü.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER