Kemal Kılıçdaroğlu Mersine geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk ve Kanal D televizyonlarından yayınlanacak olan Abbas Güçlü ile Genç Bakış programı nedeniyle Mersine geldi.

Kemal Kılıçdaroğlu Mersine geldi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''İlk kez bu hükümet döneminde Ortadoğu politikalarını başkaları belirliyor, uygulayıcısı da Türkiye. Bu Türkiye'yi dış politikada taşeron durumuna soktu, bu doğru değil'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Özel Toros Üniversitesi'nde düzenlenen ''Abbas Güçlü ile Genç Bakış'' programına katıldıktan sonra gazetecilerin ''Türkiye'nin Suriyeli diplomatları sınır dışı etmesi'' ile ilgili sorularını yanıtladı.



Mersin'de bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Suriye konusunda izlediği politikayı doğru bulmadığını dile getirerek, "Türkiye dış politika sonusunda taşeron oldu" dedi. 



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk ve Kanal D televizyonlarından yayınlanacak olan 'Abbas Güçlü ile Genç Bakış' programı nedeniyle Mersin'e geldi. Toros Üniversitesi'nde gerçekleştirilen programına katılmak üzere akşam saatlerinde kente gelen Kılıçdaroğlu'na, CHP Mersin Milletvekilleri Vahap Seçer ve Ali Rıza Öztürk ile CHP İl Başkanı Yılmaz Şanlı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, CHP'li ilçe belediye başkanları eşlik etti. 



Toros Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Özveren ve Rektör Prof. Dr. Tayyar Şen tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, programa katılmadan önce bir süre dinlendi. Basın mensuplarının gündeme ilişkin ısrarlı sorularını yanıtsız bırakan Kılıçdaroğlu, daha sonra üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen programın çekiminin yapılacağı salona geçti. Programda Kılıçdaroğlu, öğrencilerin gündemde öne çıkan konulara ilişkin sorularını yanıtlarken, programın başında Mersin'in çok güzel bir şehir olduğunu, yerelde iktidar olan CHP'nin burada en iyi hizmeti vermeye çalıştığını söyledi.



Gece geç saatlerde programın tamamlanmasının ardından gazetecilerin Suriye konusundaki sorusunu cevaplandırdı. Kılıçdaroğlu, Suriyeli diplomatların Türkiye'den gönderilmesine değinerek, "Hükümetin aldığı bir karar. Öteden beri Türkiye'nin izlediği Suriye politikasını doğru bulmuyoruz. Türkiye Ortadoğu'da söz ve karar sahibi olacaksa, Türkiye'nin sözü dinlenecekse bu politikalarla olmaz. Türkiye, Batının egemen güçlerinin politikalarını Ortadoğu'da uygulayan bir ülke konumunda olmamalıdır. Türkiye bugüne kadar Ortadoğu'ya kendi özgür iradesi ile seslendi. Ortadoğu politikalarını kendi özgür iradesi ile oluşturdu. İlk kez bu hükümet döneminde Ortadoğu politikalarını başkalarını belirliyor, uygulayıcısı da Türkiye oluyor. Bu Türkiye'yi dış politika konusunda taşeron konumuna soktu. Bu da doğru değil. Bunun yarattığı sakıncaları esnaftan tutun sanayiciye kadar pek çok yurttaş da hissediyor" dedi. 



Kürtaj konusunda sorulan soruya cevap vermeyen Kılıçdaroğlu, "Bu konuya girmek istemiyorum" diye konuştu. 
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER