Engelliler başarılarını Vali Güzeloğlu ile paylaştı

Türkiye Engelli Memurlar ve Özürlü Memurlar Seçme Sınavı’nda 48 bin kişinin içerisinden 48’nci olma başarısını gösteren Emine Balcı ile çeşitli branşlarda Türkiye dereceleri elde eden engelli sporcular, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nu makamında ziyaret ederek başarılarını paylaştılar.

Engelliler başarılarını Vali Güzeloğlu ile paylaştı

Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selahattin Bulut öncülüğünde gerçekleştirilen ziyarette sporcularla yakından ilgilenen Güzeloğlu, elde edilen başarıların Mersin’in yüz akı olduğunu söyledi. Sporcuların yüzlerindeki gülümsemenin başarıdan kaynaklanan heyecan olduğunun altını çizen Güzeloğlu, “Çocuklarımızın her biri gelecekte daha güzel başarılar elde edecekler. Onlarla gurur duyuyoruz. Sporcularımızın diğer arkadaşlarına örnek olmalarını ve onlar gibi başarılı olmalarını istiyoruz” dedi.
Sporcuların elde ettiği başarılarla ilgili Güzeloğlu’na bilgiler veren Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selahattin Bulut ise, “Sporcularımız atletizmde 5 birincilik, 2 ikincilik 3 üçüncülük elde etti. Masa tenisinde 2 sporcumuz ise Türkiye genelinde dördüncü oldu. Yine Türkiye genelinde düzenlenen yüzme yarışmalarında ise iki çocuğumuz 3’ncülük ve 4’ncülük elde etti” ifadelerini kullandı.
Ziyarette engelli sporcularla yakından ilgilenerek sohbet eden Güzeloğlu, masa tenisi ‘genç kızlar’ kategorisinde Türkiye 2’ncisi olan Çilem Yavuz ile yakın bir zamanda maç yapacağı söyledi. Bunun üzerine tenisçi Yavuz’un, Vali Güzeloğlu’na ‘Rakibime asla acımam’ demesi neşeli anların yaşanmasına neden oldu. Güzeloğlu, ziyaretin sonunda 48 bin kişinin içerisinden 48’nci olma başarısını gösteren Emine Balcı ile başarılı sporculardan Deniz Turgut, Ayşe Kafes, Çilem Yavuz, Fatma Yıldız, Aslı Demirci, Hüseyin Odun, Mahmut Batuk, Mehmet Emin Kaya ve Ali Tan’a çeşitli hediyeler verdi. Engelli sporcular da Güzeloğlu’na el yapımı takı kutusu ve tepsi ile kendi yaptıkları bir resmi hediye ettiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER