"azınlık" Tarsus'ta

Mersin'in Tarsus ilçesinde bu yıl 10.'uncusu düzenlenn "Okullararası İlyas Avcı Tiyatro Şenliği" kapsamında Levent Kırca Tiyatrosu, "Azınlık" adlı oyunu sahneledi.

Levent Kırca Tiyatrosu'nun hazırladığı Selim Gül'ün yazıp yönettiği, Levent Kırca, Ahmet Çevik ve Bülent Demir'in oynadığı politik güldürü 'Azınlık' oyunu 75. Yıl Kültür Merkezi Merkezi'nde sahnelendi.

Oyun sonunda ayakta alkışlanan oyunculara Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan, günün anısına plaket ve çiçek verdi.

Güzel oyun için sanatçılara teşekkür eden Başkan Yardımcısı Kerim Tufan "Tarsus Belediyesi ve Kaymakamlığımızın destekleriyle her yıl kutladığımız ve geleneksel hale getirdiğimiz 10. İlyas Avcı Tiyatro etkinliğinin finalini değerli ustamız büyük sanatçımız Levent Kırca'nın katkılarıyla gerçekleştirmiş olduk. Tarsus Belediyesi diğer hizmet belediyeciliğinin yanında sosyal belediyeciliği de ön planda tutarak sporundan tiyatrosuna, müziğinden turizmine her konuda her dalda müteşebbislere, çalışanlara yardımcı olmakta bu konuyu desteklemede. Bu konuda bizimde bir tiyatro gurubumuz var. İlyas Avcı Tiyatro etkinlikleriyle Tarsus'ta çok ciddi bir potansiyel oluşmuş, çok ciddi bir tiyatro sever ve tiyatro izleyicileri oluşmuştur. Bu salonda binlerce öğrencimiz, öğretmenimiz, okul müdürümüz, velimiz tiyatro izlemişler, tiyatronun içerisinde bulunmuşlardır. Ben değerli sanatçımızı tebrik ediyorum, bizlerle birlikte olup bizleri şereflendirdiği için çok teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Tarsus'ta tiyatroya çok büyük ilgi olduğunu söyleyen Levent Kırca "Hakikaten Tarsus çok önemli bir yer ve burada özellikle tiyatro faaliyetleri çok ciddi bir şekilde sürüyor. Bunda da değerli yöneticilerimizin desteği ve gayreti çok. Onun için lütfen belediye başkanlarımıza yöneticilerimiz sahip olalım. Atatürk'ü ve Cumhuriyeti koruyalım" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER