37 yat Mersin’e demirledi

Türkiye ve Doğu Akdeniz kıyılarının tanıtımını yapmak amacıyla Türkiye’deki marinalar tarafından ortaklaşa düzenlenen yat rallisine katılan 12 ülkeye ait 37 yat ve 70’in üzerindeki yatçı, Mersin Marina Yat Limanı’na demirledi.

37 yat Mersin’e demirledi

3 gün boyunca Mersin’de kalacak olan yerli ve yabancı yatçılar, bu süre içinde kentin tarihi ve turistik bölgelerini gezme imkanı bulacak.

23. Doğu Akdeniz Yat Rallisi’ne katılan yatçılar onuruna Kongre Sarayı’nda bir yemek veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, “Her yıl geleneksel olarak gerçekleşen Doğu Akdeniz Yat Rallisi’nin bir sponsoru olarak, yerli ve yabancı yatçıları kentimizde misafir etmekten mutluluk duymaktayız. Bu yıl da 12 ülkeden 37 yat ve 70 yatçı, 23. Doğu Akdeniz Yat Rallisi’nin Mersin ayağında kentimize gelmiş bulunmaktalar. Kendilerini Mersin halkı adına selamlıyorum.” dedi.

Mersin Marina Yat Limanı’nın da hizmete girdiğini ve ilk defe bu yıl yatçıları ağırladığını kaydeden Başkan Macit Özcan, “Hayata geçen bu tesis sayesinde Mersin’de yat turizmi büyük ölçüde gelişme gösterecektir. 23. Doğu Akdeniz Yat Rallisi bunun en önemli göstergesidir.” dedi.

Konuk yatçılardan grup liderleri yaptıkları konuşmalarda, Mersin’i kısa zaman içinde gezmelerine rağmen çok beğendiklerini ve misafirperver bir Belediye Başkanı ile karşılaşmaktan dolayı memnun olduklarını ifade ettiler.

Yatçılar için Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen yemekte, halk dansları topluluğu ve kent orkestrası da, konuk yatçılara unutulmaz bir gösteri sundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER