''Kanalistanbul'' için çalışmalar başladı

Bakan Yıldırım, ''Kanalistanbul projesinin çalışmalarını başlattık. Bu sene içerisinde jeolojik etüdlerini, güzergah çalışmalarını tamamen bitirmiş olacağız'' dedi.

''Kanalistanbul'' için çalışmalar başladı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ''Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe'' metrosunun temel atma töreninde yaptığı konuşmada, 44 kilometre ile devraldıkları metro hattını iki katına çıkardıklarını dile getirerek, gelecek yılın sonunda Marmaray'ın devreye girmesiyle çok yakında Kadıköy Kartal metro hattının devreye girmesiyle bu rakamın 180 kilometreyi aşacağını vurguladı.
Sadece İstanbul'da Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak 7 büyük projeyi gerçekleştirdiklerini ifade eden Yıldırım, bunlardan birinin üçüncü boğaz köprüsü olduğunu, ikincisinin Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren projesi olduğunu belirtti.
Asrın projesi "Kanalistanbul" üzerinde çalıştıklarını anlatan Binali Yıldırım, şunları kaydetti:
''Kanalistanbul projesinin çalışmalarını başlattık. Bu sene içerisinde jeolojik etütlerini, güzergah çalışmalarını tamamen bitirmiş kamulaştırma çalışmalarına da başlamış olacağız. Önümüzdeki 5 yılda Kanalistanbul'u da istanbullular'a kavuşturacağız. Yarımada İstanbul hem yarımada hem adaya sahip dünyada tek şehir olacak. Sadece bu 7 projenin toplam tutarı 60 milyar lira. Helal olsun İstanbul'a, İstanbullular'a. İstanbul her şeyi hak ediyor. Türkiye'nin turizm başkenti, ticari başkenti, tarih ve kültür başkenti...'' dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER