AKİB'de Görev Değişikliği

Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nin (AKİB), yeni dönem Koordinatör Başkanı, Akdeniz Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ersoy Ulubaş oldu.

AKİB'de Görev Değişikliği

AKİB'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, 2011 yılı mali bütçelerinin değerlendirilerek karara bağlandığı 2011 yılı olağan genel kurul toplantılarının Nisan ayında tamamlanmasının ardından, 6 Haziran tarihinde gerçekleştirilen Başkanlar Kurulu Toplantısında koordinatör başkanlıkta devir teslim yapıldı.

Adnan Ersoy Ulubaş Koordinatör Başkanlığı görevini Ali Kavak'tan devralırken Koordinatör Başkanlığı Yardımcılığı'na da Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Uğur getirildi.

Ulubaş, açıklamada, başkanlık döneminde her zaman olduğu gibi ihracatçının ve bölge halkının yanında olarak, sorunlara çözüm bulmaya devam edeceklerini belirtti.

İhracatçıların yaşadığı her türlü sorunu, çözüm için en yetkili mertebelere taşıyacaklarını aktaran Ulubaş, "Tüm yönetim kurulu başkanlarıyla işbirliği içerisinde ihracat potansiyelimizi artırarak, ülke ihracatımıza katkı sağlamayı sürdüreceğiz" ifadelerine yer verdi.

Türk ihracatçısının dünya piyasalarındaki rekabet gücünü kazanıp koruyabilmesine özen göstereceklerini ifade eden Ulubaş, şöyle devam etti:

"Akdeniz İhracatçı Birlikleri olarak ihracatımızı artırmaya yönelik olarak, dünyanın dört bir yanındaki fuarlara milli katılım organizasyonlarımız, dünya genelinden önemli alıcıların bölgemizde ağırlanacağı alım heyeti programlarımız, ihracatçılarımıza yeni ihraç pazarları kazandıracak ticaret heyetlerimiz, ihracatçılarımızın ufkunu açacak eğitim programlarımız ve seminerlerimiz hızla devam edecektir."

AKİB olarak 2012 yılının ilk beş ayında yakalanan yüksek artış oranlarını devam ettirme çabasında olduklarını vurgulayan Ulubaş, şunları kaydetti:

"Bu başarımızı tüm yıl içerisinde gösterebilme inancıyla çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Ayrıca bu başarımızın devamlılığı rekabetçiliğimizle de doğru orantılıdır. Bu bilinçle hareket ederek, 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefine doğru tam gaz ilerleyen ülke ihracatımıza katkımızı artırmak için, ihracatçımızın önünü açacak her türlü faaliyetin içerisinde olacağız."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER