Feribot Seferleri Umut Oldu

Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demir, Tripoli-Mersin arasında başlayan feribot seferlerinin Doğu Akdeniz’in iki önemli merkezi olan Mersin ve Lübnan arasında ulaşım kolaylığı sağlanacağını, bunun da otel işletmelerini olumlu etkileyeceğini belirtti.

Feribot Seferleri Umut Oldu

Lübnan’ın Tripoli kenti ile Mersin arasında başlayan feribot seferleri ile ilgili yazılı açıklama yapan MERTİD Başkanı Demir, otel işletmecileri olarak Mersin’de turizm sezonunun 12 ay boyunca devam etmesini hedeflediklerini, feribot seferlerinin yerel turizme sağladığı katkı düşünüldüğünde, Tripoli ile Mersin arasında başlayan seferlerin otel işletmelerini olumlu etkileyeceğini kaydetti. Mersin’in tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri bakımından büyük bir potansiyel taşıdığına vurgu yapan Demir, “Bu potansiyeli harekete geçirmek için bir yandan tanıtım ayağını güçlendirirken diğer yandan da turizm sektöründe kritik rol oynayan ulaşım konusunda neler yapılabileceğini araştırıyoruz. Ulaşım çok ciddi altyapı ve yatırım gerektiren bir unsur. Ayrıca tanıtım ve imaj açısından da stratejik öneme sahip. Böylesi önemli bir konuda, Mersin Turizm Platformu’nun öncülüğünde, hükümet ve kentteki otoritelerin desteği ile başlayacak seferler otel işletmecilerine önemli bir avantajlar sağlayacak” dedi.
Ulaşımın turizmin en önemli unsurlarından biri olduğunu belirten Demir, “Mersin’den Lübnan’a yapılacak feribot seferleri, Doğu Akdeniz’deki yolcu trafiğini kentimize çekerken turist sirkülasyonunda sağlayacağı artışla kent ve bölge turizminin bütün bir yıla yayılmasına yardımcı olacaktır” ifadelerini kullandı.
Feribot seferleri sayesinde Doğu Akdeniz’in iki önemli merkezi olan Mersin ve Lübnan arasında ulaşım kolaylığı sağlanacağının da altını çizen Demir, şöyle devam etti: “Feribot seferlerinin ekonomik olması, ulaşım kolaylığı sağlaması açısından, turistlere farklı alternatifler sunulmasını sağlayacak. Mersin’e gelen bir turist Lübnan’ı ziyaret ederken, Lübnan’a gelen turist de kolayca Mersin’i ziyaret edebilecek. Seferler, Suriye’deki gerilim yüzünden Mersin’i ziyaret edemeyen Arap turistlere alternatif kapı oluşturacaktır.”
Demir, Arap Baharı’nın getirdiği olumsuz etkiler yüzünden kent ve bölge ekonomisinin yaşadığı sıkıntılara bir de Yunanistan’ın aşırı fiyat indirimleri eklenince turizmcileri oldukça zorlu bir sezon beklediğini, bu noktada feribot seferleriyle başlayan işbirliğinin, Doğu Akdeniz’deki turizme yeni alternatifler sunacağını belirtti. Mersin Turizm Platformu’nun, Mersin-Lübnan feribot seferlerinin başlatılmasına yönelik çalışmasını başarı ile tamamlandığını aktaran Demir, şunları söyledi: “Bundan sonra ise otelciler, acentalar olarak bu seferlerin devam etmesi yönünde 2 ülke arasında karşılıklı sektörel işbirliğini geliştirmek zorundayız. Suriye ile sıkıntıların artmış olması, başta otellerimiz olmak üzere tüm sektörü ve ticaret hayatını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu anlamda öncelikle bu işbirliğine değer katmak adına MERTİD olarak süratle Lübnan’a sektörel amaçlı bir inceleme gezisi düzenlemek ve oradaki meslektaşlarımızla yüz yüze tanışmak, işbirliğini geliştirmek arzusundayız.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER