Akdeniz belediyesi metruk binaları yıkmaya devam ediyor

AKDENİZ BELEDİYESİ METRUK BİNALARI YIKMAYA DEVAM EDİYOR - AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI FAZIL TÜRK: - “İNSANIN YAŞAMINI TEHLİKEYE ATACAK EN UFAK ŞEYE BİLE GÖZ YUMAMAYIZ

Akdeniz belediyesi metruk binaları yıkmaya devam ediyor

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, insan yaşamını tehlikeye atacak en ufak bir şeye bile göz yummalarının söz konusu olamayacağını belirterek, “Bu konuda belediye yetkililerimiz de özel bir hassasiyet gösteriyorlar” dedi.
Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, çevre ve görüntü kirliliği yaratan ve kent estetiğini bozan, can ve mal güvenliği açısından risk oluşturan binaların yıkım çalışmasını Mahmudiye Mahallesi’nde sürdürdü
Akdeniz Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mahmudiye Mahallesinde bulunan iki adet binanın yıkım işlemi gerçekleştirildi. Halk arasında ‘Metruk Bina’ olarak tabir edilen bu binalar, sosyal açıdan da büyük risk taşırken, çoğunlukla madde bağımlılarının ya da suça eğilimli grupların mesken tuttuğu yerler haline geldiği belirtildi.
Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler de bina sahipleri ve mahalle sakinlerinden gelen talep ve şikayetlerini yasal çerçevede değerlendirerek yıkım çalışmalarına başlıyor. Ekipler son olarak Mahmudiye Mahallesi 4812 Sokakta bulunan, yurttaşlar ve araçların güvenliği için tehlike yaratan yan yana iki adet virane hale gelmiş binanın yıkım işlemini gerçekleştirdi. Mahmudiye Mahalle Muhtarı Fahri Kuşçu’nun mahalle sakinleri adına talebi ve metruk binaların sahiplerinin yazılı başvurusu sonrasında harekete geçen ekipler, 4812 sokakta gerekli güvenlik tedbirlerini aldılar ve yolu geçici bir süre ile yaya ve araç trafiğine kapattılar. Alınan önlemlerin ardından çalışmaya başlayan iş makineleri, yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından binaların yıkım işlemini kontrollü bir şekilde tamamladılar. Ortaya çıkan moloz yığını ise ayrı bir ekip tarafından alınarak bertaraf edildi. Yıkım işlemlerinin gerçekleşmesinden dolayı rahat bir nefes aldıklarını ifade eden sokak sakinleri, Akdeniz Belediyesi yetkililerine de duyarlılıklarından ötürü teşekkür ettiler.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, metruk binaların mahalle sakinlerinin huzurunu bozacak şekilde kullanılmasını kabul edemeyeceklerini söyledi. Bu tür yapıların belediye ekiplerince tespitinin yapıldığını ifade eden Türk, vatandaşlardan gelen şikayetlerin de ivedi bir şekilde sonuçlandırıldığını belirtti.
Ancak bu çalışmaları da yaparken yasal prosedürler çerçevesinde yapmaları gerektiğinin altını çizen Türk, “Bu nedenle yıkım işlemleri 3 Mayıs 1985 tarih ve 3194 Sayılı İmar Kanununun ilgili madde hükümleri ile yürürlükteki diğer yasa ve yönetmeliklere göre gerçekleştiriyoruz. Biz Akdeniz Belediyesi olarak çalışmalarımızın merkezine daima insanı koyuyoruz. İnsan yaşamını tehlikeye atacak en ufak bir şeye bile göz yummamız söz konusu değildir. Bu konuda belediye yetkililerimiz de özel bir hassasiyet gösteriyorlar. Sosyal açıdan risk oluşturan, can ve mal güvenliğini tehlikeye atan, kent estetiğini ve siluetini bozan, mahalleliyi rahatsız eden bu tür virane ve metruk yapıların kent belleğinden temizlenmesi için çalışmalarımız devam edecek. Yurttaşlarımız, metruk yapılara ilişkin talep ve şikayetlerini Fen İşleri Müdürlüğü’nü telefonla arayarak yapabilirler” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER