Bakan Kılıç: 2013 Akdeniz Oyunları Türkiye Için Büyük Bir Sınav Olacak

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, önümüzdeki yıl Mersin’de yapılacak Akdeniz Oyunları’nın Türkiye için büyük bir sınav olacağını söyledi. Kılıç, sınavın sonucunun ise 1 Temmuz 2013 günü yani olimpiyatlar bittikten sonra açıklanacağını kaydetti.

Bakan Kılıç: 2013 Akdeniz Oyunları Türkiye Için Büyük Bir Sınav Olacak

Bakan Kılıç, 2013 Akdeniz Oyunları’nın yapılacağı tesislerde incelemelerde bulunmak üzere Mersin’e geldi. İlk önce 25 bin kişilik stadyum inşaatını gezen Bakan Suat Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin organizasyon yeteneği dahil müteahhitlik sektörü, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Dairesi, Valilik, İl Özel İdaresi, Akdeniz Oyunları Komitesi ve yerel yönetimlerin sınavdan geçtiğini ifade etti.

Oyunların 2020 olimpiyatları içinde büyük çok önemli olduğunu aktaran Kılıç, “Avrupa Futbol Şampiyonası ile bundan sonra talip olacağımız bütün uluslararası organizasyonlar için Mersin’deki yapılaşma ve organizasyon yeteneğimiz büyük bir sınav olacak. Başarırsak büyük bir eşikten atlamış olacağız. Türkiye’nin alacağı organizasyonlar bir yana Türk müteahhitlerinin dünyadaki diğer işlere yönelikte çapı, kalitesi ve rüştü bir kez daha ispat edilmiş olacak.” dedi.

Akdeniz Oyunları’nın Yunanistan’dan alınarak Türkiye’ye verildiğini hatırlatan Kılıç, 7 yılda yapılması gereken işleri 18 ay gibi bir zaman içine sıkıştırarak bu yükün altından kalkmaya çalıştıklarını vurguladı.

Organizasyonu en iyi şekilde yapacaklarından kimsenin en ufak bir şüphesinin olmamasını isteyen Kılıç, “Erzurum’da Üniversite Oyunları’nı, Trabzon’da Avrupa Gençlik Olimpiyatları’nı yetiştirip son olarak Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’na yönelik tesisleri zamanında bitirip hizmete açtığımız gibi Mersin’de de yapılması gereken tesisleri en kısa zamanda bitireceğiz.” diye konuştu.

“Bir yıl içinde bu inşaatlar biter mi, sorusunu aklınızdan çıkarın” diyen Kılıç, “Bir yıla kalamadan tesislerin tamamı hizmete hazır hale gelecek. Hükümetimiz imkan ve kaynaklarını seferber etmiş durumda. Para problemimiz, girişimci, zemin ve saha problemimiz yok. Arka arkaya atacağımız adımlarla vaat edeceğim süre içinde taahhütlerimizi yerine getireceğiz.” ifadesini kullandı.

Şu ana kadar tesisleşmenin maliyetinin yaklaşık 350 milyon lira olduğunu bildiren Bakan, stadyum, spor salonları, olimpik yüzme havuzu, atış poligonu, olimpiyat köyü konaklama tesislerinin bunların içinde olduğunu dile getirdi.

Bütün bunlara bakıldığında Mersin’in spor alt yapısının tek hamle ile tamamlandığına dikkat çeken Bakan Suat Kılıç, yaklaşık 48 milyon lira olan stadyumun yol bağlantı ihalesinin zarflarının 21 Haziran’da açılacağını aktardı.

KULÜPLERİN CAS’A MÜRACAAT HAKKI VAR

Türk takımlarının UEFA tarafından Avrupa kupalarından men edilmesi ile ilgili soruyu cevaplandıran Kılıç, CAS’a müracaat haklarının bulunduğu ancak bu konudaki takdirin kulüplerde olduğunu söyledi.

Takımların kendi hukuklarını korumak için hukukçularını sonuna kadar devrede tutacaklarını belirten Kılıç, “Nihayetinde verilen cezaların teknik detaylarını bilmediğim için değerlendirebilecek durumda değilim. Daha tafsilatla açıklama yapma gereği duyulursa Futbol Federasyonu veya kulüp yöneticileri bu açıklamaları yapabilirler. Tahminim haklarını uluslararası hukuk nezdinde sonuna kadar arayacakları yönündedir. Nihayetini hep birlikte görürüz.” açıklamasında bulundu.

MÜTEAHHİDE İŞÇİLERE KOÇ KES TALİMATI

Konuşmasının ardından stadyumun inşaatında çalışan işçilerle sohbet eden Kılıç’ı çalışanlar alkışlarla karşıladı. İşçilere “Allah sizi kaza ve beladan korusun” diye dua eden Kılıç’ın ‘Patronunuza söyledim ayda bir koç kessin size ikram etsin. Olmazsa haftada bir kessin, yanında da iki tepsi baklava olsun hakedişe yazarsın’ demesi işçileri güldürdü. “Ne zaman koç gelmedi, baklava yanında yok bana haber verin.” diyen Kılıç’a işçilerden birinin “Telefonunuzu bilmiyoruz. Olsa ararız.” diye karşılık vermesi üzerine “Samsunluların hepsinde benim numaram var.” diye cevap verdi.

Atış poligonunun gezilmesi sırasında daha önce çalıştıkları bir inşaattan parasını alamadıklarını söyleyen bir işçi Bakan Kılıç’tan yardım istedi. Kılıç ise “Buradaki işle ilgili bir sıkıntı varsa bana iletin, değilse arkadaşlar notunuzu alsın.” diyerek işçiyi danışmanına yönlendirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER