Gençlik Ve Spor Bakanı Kılıç Mersin'de

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2013 Akdeniz Oyunları kapsamında Mersin'de yapımı devam eden tesislerle Türkiye'nin organizasyon yeteneğinin büyük bir sınavdan geçtiğini belirterek, "Bir yıl içinde bu inşaatlar biter mi sorusunu aklınızdan çıkarın. Bir yıla kalmadan bu inşaatların tamamı bitecek. Çünkü talip olduğumuz diğer uluslararası organizasyonları başarma gücümüzün ve aktivitemizin de kanıtı, buradaki sıkışık zaman içerisinde yapacağımız işler olacak" dedi.

Gençlik Ve Spor Bakanı Kılıç Mersin'de

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2013 Akdeniz Oyunları çerçevesinde Mersin'de inşaatına başlanan tesislerde inceleme yapmak üzere Mersin'e geldi. İnceleme gezisine stadyum inşaatından başlayan Bakan Kılıç'a, Kılıç'a, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, TMOK Başkanı Uğur Erdener, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın da eşlik etti.

Stadyum inşaatı ile ilgili müteahhit ve diğer yetkililerden bilgi aldıktan sonra burada bir açıklama yapan Bakan Kılıç, Akdeniz Oyunları için yapılmasını planladıkları tesislerin tamamını mümkün olan en kısa süre içerisinde başlayıp bitireceklerini ilan ettiklerini anımsatarak, sözünü verdikleri inşaatların tamamının, gereken sürenin öncesinde tamamlanarak bakanlığa teslim edileceğini bildirdi. Mersin stadyum inşaatında bugün itibariyle yüzde 16 oranında fiziki gerçekleşme sağlandığını kaydeden Kılıç, stadyumun yol bağlantısının da Ulaştırma Bakanlığı tarafından gerçekleştirileceğini, ihalenin yapıldığını, 21 Haziran'da da tekliflerin açılmasının ardından inşaata başlanacağını ifade etti.

"MERSİN HALKINDAN MORAL DESTEK BEKLİYORUZ"

Bu sürecin bugüne kadar gelmesinde büyük emekleri olan her kuruma teşekkür eden Kılıç, en büyük desteği moral motivasyon olarak Mersin halkından ve sivil toplum örgütlerinden beklediklerinin altını çizdi. Kılıç, "Zira para, ödenek, müteahhit, malzeme problemimiz yok. Zaman başladığımız bütün işleri bitirmemize yetecek düzeyde. Mersin'in manevi desteğini, kuvvetini, dinamizmini, cesaretlendirme arzusunu sürekli yanımızda görmek ve hissetmek istiyoruz" diye konuştu.

Yapımı devam eden tesislerde de görüleceği gibi Türkiye'de müteahhitlik sektörünün olağanüstü bir ivme kazandığını ve büyük işler yapabilir hale geldiğini vurgulayan Kılıç, şöyle devam etti: "Şunu bilmeniz lazım; Akdeniz Oyunları 4 yıl Yunanistan'da bekledikten sonra adım atılamayınca bu oyunlar Türkiye'ye verildi ve biz 7 yılda yapılması gereken işleri sadece 18 ay gibi bir zaman içine sıkıştırarak bu yükün altından kalkmaya gayret ediyoruz. Başaracağız. En ufak bir şüpheniz olmasın. Erzurum'da, Trabzon'da, İstanbul'da yetiştirdiğimiz gibi Mersin'deki Akdeniz Oyunları tesislerini de en kısa zamanda bitirip hizmete açacağız. Şu an itibariyle Mersin'deki tesisleşmenin yaklaşık yatırım maliyeti 350 milyon liradır. Bütün bu rakamlara bakıldığı zaman gerçekten Mersin'in spor altyapısının tek hamleyle tamamlandığını rahatlıkla söyleyebiliriz."

"TÜRKİYE BÜYÜK BİR SINAVDAN GEÇİYOR"

Mersin'de sadece Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bir sınavdan geçmediklerine dikkat çeken Bakan Kılıç, "Burada Türkiye'nin organizasyon yeteneği bir sınavdan geçiyor. Türkiye'nin müteahhitlik sektörü bir sınavdan geçiyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Dairesi bir sınavdan geçiyor. Mersin Valiliği ve İl Özel İdaresi, Akdeniz Oyunlar Komitesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi, yerel yönetimler, yerel aktörler herkes büyük bir sınavdan geçiyor. Ve bu sınav bugün yarın bitecek olan bir sınav değil. Mersin'deki bütün aktörlerin Ankara'daki bütün paydaşların, yüklenicilerin, herkesin kendini buna göre dizayn etmesi lazım. Akdeniz Oyunları büyük bir imtihandır, bu imtihanın neticesi 1 Temmuz 2013 tarihinde yani Akdeniz Oyunları etkinlikleri bittikten sonra açıklanacaktır. Oyunlar bittikten sonra kazanan hiç kuşkusuz Mersin olacaktır" ifadelerini kullandı.

"HÜKÜMETİMİZ BÜTÜN DİKKATİNİ VE ALAKASINI MERSİN'E SEFERBER ETTİ"

İnşaatların zamanında bitilemeyeceği yönündeki kaygılara da açıklık getiren Bakan Kılıç, şunları söyledi: "Bir yıl içinde bu inşaatlar biter mi sorusunu aklınızdan çıkarın. Bir yıla kalmadan bu inşaatların tamamı bitecek. 61. Cumhuriyet Hükümeti başta Sayın Başbakan Recep Tayip Erdoğan başkanlığında imkan ve kaynaklarını, dikkat ve alakasını Mersin'de yapılan yatırımlara yönelik olarak seferber etmiş durumdadır. Arka arkaya atacağımız adımlarla vaat edilen süre içerisinde Mersin'e yönelik bütün taahhütlerimizi yerine getireceğiz. Çünkü talip olduğumuz diğer uluslararası organizasyonları başarma gücümüzün ve aktivitemizin de kanıtı buradaki sıkışık zaman içerisinde yapacağımız işler olacak. Büyük bir eşikten atlamış olacağız ve bu sayede Türkiye'nin herhangi bir kaygıya sebebiyet vermesi gibi bir durum asla ortada kalmayacak. Biz bütün bu yapılaşma işlerimizi 18 ay gibi mucize denilebilecek bir zaman diliminin içerisine sıkıştırıyoruz. Eğer siyasi istikrar, ekonomik istikrar, Sayın Erdoğan başkanlığındaki Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin tam saha desteği söz konusu olmasa, müteahhitlik sektörümüzün deneyimi olmasa bu sınavı başarmak mümkün değil. Dolayısıyla büyük bir mucizeyi inşallah başarıyor olacağız. Dünyadaki büyük müteahhitlik işlerine yönelik olarak Mersin'de atılan adımlar sayesinde Türk müteahhitleri bir kere daha rüştünü ispat etmiş olacak. Atılan bütün bu adımların Mersin'e, Türkiye'ye ve spor camiasına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

Bakan Kılıç, stadyum inşaatının ardından Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Yerleşkesi içinde yapımı devam eden 3 bin 500 kişilik Olimpiyat Köyü inşaatı ile 7 bin 500 kişilik Spor Salonu ve 3 bin 500 kişi oturma kapasiteli Tenis Kompleksi inşaatlarını gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER