Mersin Vergi Toplamada, Çıtayı Yükseltiyor

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, geçen yıl Türkiye'nin en çok vergi toplayan 6. kenti olan Mersin'in, 2012 yılının ilk 5 aylık döneminde ise yerini bir üst sıraya taşıdığını söyledi.

Mersin Vergi Toplamada, Çıtayı Yükseltiyor

Güzeloğlu, AA Adana Bölge Müdürü İsa Sansar'ı makamında kabul etti.

Hasan Basri Güzeloğlu, ziyaretteki konuşmasında, Mersin'in her türlü zenginliği bünyesinde barındıran farklı ve özel bir yapısının bulunduğunu belirtti.

Kentin "göçle kalabalıklaşan ve bununla zenginleşerek, geleceğe yürüyen" bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Güzeloğlu, günümüzde limana bağlı olarak dış ticaretten tarımsal üretime, spor etkinliklerinden turizme kadar hemen her alanda Türkiye'nin 2023 hedeflerine katkı sağlayan belirleyici bir Mersin ile karşılaşıldığını vurguladı.

Mersin'in çok hızlı bir şekilde geliştiğini, bunu ekonomik verilerle de saptamanın mümkün olduğunu anlatan Güzeloğlu, şöyle devam etti:

"Mersin 2011 yılında vergi toplama büyüklüğü anlamında ülkemizin 6. büyük kenti oldu. Ama bizi asıl sevindiren şey ise 2012 yılının ilk 5 aylık döneminde 5. sıraya yükselmiş olmamız. Bu veri önümüzdeki yıllarda daha da iyi noktalara geleceğimizi gösteriyor. 2 milyar doları aşkın ihracatımızla, Türkiye'nin en büyük 10 kenti arasında yer alıyoruz. Ama burada şöyle bir durum söz konusu, Mersin'de kurulu bulunan ve burada üretim yapan bazı büyük firmaların merkezi İstanbul'da olduğu için, ihracatını İstanbul üzerinde yapıyor. Eğer Mersin'de üretilen her şey kentimizden ihraç ediliyor olsa, ihracat sıralamasındaki yerimiz daha farklı olur."

İsa Sansar da Anadolu Ajansı'nın yeni bir yapılanma sürecine girdiğini belirterek, 100. yıl vizyonu hakkında bilgiler verdi. Sansar, bu kapsamda AA'nın dünyanın ilk 5 haber ajansından birisi haline gelmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

Vali Güzeloğlu, her zaman yanında bulundukları Anadolu Ajansı'nın çalışmalarına destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER