Vali Güzeloğlu, Akdeniz Oyunları Tesislerini İnceledi

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu 2013 Akdeniz Oyunları kapsamında yapımına başlanan stadyum ve atış poligonu inşaatlarında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Vali Güzeloğlu, Akdeniz Oyunları Tesislerini İnceledi

İlk olarak merkez ilçe Yenişehir sınırları içerisinde yapımına başlanan 25 bin kapasiteli stadyum inşaatında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alan Vali Güzeloğlu, 1 Haziran Cuma günü Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın Mersin'e geleceğinin bilgisini verdi. Otoyol üzerinden stadyuma yapılan bağlantı çalışmalarını Cuma gününe kadar bitirilmesi noktasında yetkililere talimat veren Güzeloğlu, Bakın Kılıç'ın stadyum inşaatına bu yol üzerinden giriş yapacağını söyledi. Güzeloğlu, şu anda 184 kişinin stadyum inşaatında çalıştığını ancak bu sayının ilerleyen günlerde kademeli olarak artacağının bilgisini verdi.

Stadyum incelemesinin ardından Erdemli ilçesinde yapımına başlanılan atıcılık poligonundaki çalışmaları da yerinde inceleyen Güzeloğlu, Erdemli'de inşaatına başlanan atış poligonunun, Erdemli'nin spor ve eko turizminin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağına vurgu yaparak, "Ülkemizin en nitelikli tesislerinden birisi olma niteliğini taşıyacak atış poligonumuz, uluslararası organizasyonlara da ev sahipliği yapacaktır. Oyunlar kapsamında yapımı sürdürülen bütün tesis inşaatlarındaki çalışmalar büyük bir heyecanla sürdürülüyor. Ülkemizin yüz akı olan bu tesisimiz, en geç 300 gün içerisinde tamamlanacak. Rakamı daha aşağıya çekebilmek de mümkün. Yapımı tüm hızıyla sürdürülen tesislerimizi elbirliğiyle tamamlayıp Türk sporunun ve Mersin'in hizmetine sunacağız" dedi.

Güzeloğlu ayrıca, Cuma günü Mersin'e gelecek Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç'ın programında Erdemli gezisinin yer almadığını, Bakan Kılıç'ın daha sonra Mersin'e yapacağı ilk ziyaretinde Erdemli'yi ziyaret edeceğini belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER