Törenin böylesine yazıklar olsun!

Korucu baba tecavüze uğrayan kızına töreye inat sahip çıktı

Törenin böylesine yazıklar olsun!

MARDİN’de N.Ç. adlı kızın, aralarında asker ve memurların da bulunduğu 26 kişinin tecavüzüne uğraması aylarca gündemde kalırken, Diyarbakır’da da benzer bir olay meydana geldi.
İddiaya göre Diyarbakır’ın Eğil İlçesi Bahşiler Köyü’nde yaşayan Z.M. (20), 2009’da geç başladığı ilköğretim okulunun 6. sınıfında 17 yaşındayken, okulda güvenliği sağlayan korucu F.B. tarafından tecavüze uğradı. Bir yıl boyunca 5 kişinin daha tecavüzüne ve aralarında dönemin Eğil İlçe Jandarma Merkez Karakol Komutanı M.Y.’nin de bulunduğu 2 kişinin de cinsel tacizine uğradığı öne sürülen Z.M., yaşadıklarını babasına ve amcasına anlattı. Benzer durumlarda mağdurların aileleri tarafından töre cinayetine kurban gittiği bölgede ailesi, hamile olduğu da ortaya çıkan Z.M.’ye sahip çıktı. Diyarbakır merkezde yaşayan ablasının yanına gönderilen Z.M., şikâyetçi oldu.
Savcılık, tecavüzle suçlanan H.M., F.B., F.M., M.T., H.M. ve İ.M. hakkında 15 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istedi. Komutan M.Y. ile A.M.’nin ise 2 yıla kadar cezalandırılması istendi.

‘BABANI ÖLDÜRÜRÜM’
Yapılan DNA testinde Z.M.’nin doğurduğu bebeğin babasının, hastanede temizlikçilik yapan H.M. olduğu belirlendi. Bebeğin devlet koruması altında yurtta olduğu belirlenirken, Z.M.’nin 2011 yılında Diyarbakır’da yaşayan biriyle evlendirildiği ancak eşinin durumu öğrenmesi üzerine Z.M.’nin yeniden babaevine döndüğü belirtildi.
Z.M. ifadelerinde, ilk olarak köy korucusu F.B. tarafından okulda tecavüze uğradığını, F.B.’nin “Bunu kimseye anlatırsan seni ve babanı öldürürüm. PKK’lılar yaptı derim” tehdidiyle yeniden tecavüz ettiğini anlattı.
Akrabası H.M.’nin de “Benimle de olmazsan herkese anlatırım” tehdidiyle tecavüz ettiğini, ardından yaktığı sigarayı kolunda söndürdüğünü söyledi. Karakol komutanı M.Y.’nin ise, “Benimle ilişkiye gireceksin. Girmezsen, babanı koruculuktan çıkarırım” diye tehdit ettiğini savunan Z.M., “Otomobilde zorla öptü ve okşadı. İtince beni eve getirip bıraktı” dedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER