PKK'ya büyük darbe!

Sonunda yakalandı...

PKK'ya büyük darbe!

KCK/PKK'nın şehir yapılanmasını oluşturan Öz Savunma Birlikleri (ÖSB) Türkiye sorumlusu Cafer A., beraberinde 5 örgüt mensubuyla birlikte Diyarbakır'da yakalandı.

 İŞTE BÖYLE YAKALANDILAR...

Üniversiteyi yarım bırakıp katıldığı örgütün kampında suikast ve silahlı eğitim aldığı belirlenen Cafer A.'nın, metropollerdeki eylemleri yönettiği, cezaevlerindeki açlık grevleriyle ilgili sokak eylemlerini planladığı ve olası bir ölüm durumunda provokatif eylem hazırlığında olduğu belirtildi. Cafer A.'nın aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı, 1 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, şehir merkezlerinde sansasyonel eylem yapan terör örgütünün ÖSB sistemine büyük darbe vurulduğunu söyledi. Toprak, küçük yaştaki çocuklara harçlık verilerek sokaklardaki eylemlerin içine çekildiğini vurguladı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü PKK'nın şehir eylem birimi Öz Savunma Birlikleri'ne (ÖSB) büyük darbe vurdu. Başta Diyarbakır, İstanbul, Mersin, Adana ve Hakkari gibi illerde sokaklarda eylem organize eden ÖSB'nin Türkiye sorumlusu Cafer A.'nın Diyarbakır'da olduğu bilgisi alan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 16 Kasım 2012'de Sur ilçesinde bir adrese operasyon düzenlendi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gerçekleşen ve özel harekat polislerinin de katıldığı gece baskınında ÖSB'nin Türkiye sorumlusu Cafer A. (25) ve beraberindeki 5 kişi kaçmaya çalışırken kıskıvrak yakalandı. Cafer A. ve beraberindeki örgüt mensuplarının evlerinde 1 silah ve bol miktarda örgütsel doküman ele geçirildi. Belinde silah ile yakalanan ÖSB sorumlusu Cafer A.'nın üniversiteyi yarıda bıraktığı ve PKK'nın Kuzey Irak'ta bulunan Haftanin kampında 6 aylık suikast ve silahlı eğitim aldığı belirlendi. Örgütün silahlı kanadı HPG'nin başındaki Suriye uyruklu Nurettin Sofi'den bizzat talimat aldığı belirtilen Cafer A., metropollerde yapılan eylemleri yönetmekle suçlanıyor.

Cezaevlerindeki açlık grevleriyle ilgili sokak eylemlerini de planlayan Cafer A.'nın olası bir ölüm durumunda provokatif eylem hazırlığında olduğu belirtildi. Terörle Mücadele Şubesi'nde sorguları tamamlanan ÖSB sorumlusu Cafer A. ile beraberindeki 5 kişi, adliyeye sevk edildi. Cafer A.'nın aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklanırken, 1 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"HARÇLIK VERİP ÇOCUKLARI OLAYLARIN İÇİNE ÇEKİYORLAR"

ÖSB sorumlusunun yakalandığını Emniyet Müdürü Recep Güven ile birlikte basın toplantısında açıklayan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, şehir merkezlerinde sansasyonel eylem yapan terör örgütünün ÖSB sistemine büyük darbe vurulduğunu söyledi. Diyarbakır'da açlık grevi eylemlerinde çıkan sokak olaylarının ÖSB tarafından organize edildiğinin altını çizen Vali Toprak, küçük yaştaki çocuklara harçlık verilerek olayların içine çekildiğini vurguladı. Toprak, 12-16 Kasım tarihleri arasında bu tür eylemlere katılan 100'ü çocuk 152 kişinin gözaltına alındığını, 100'ü çocuk 128 kişinin serbest bırakıldığını, 15 kişinin tutuklandığını, 9 kişinin ise sorgusunun devam etiğini söyledi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER