Mersin İdmanyurdu, Kalesini Koruyamıyor

Kerem Kocalar - Bu yıl sergilediği performansla geçen yılı "mumla arayan" Mersin İdmanyurdu, ligin 12 haftasında 21 gol yedi."merhaba" diyen Mersin İdmanyurdu, bu sezon kadrosunda yaptığı değişikliklere rağmen hedeflerinden uzakta bir tablo çiziyor

Mersin İdmanyurdu, Kalesini Koruyamıyor

Kerem Kocalar - Bu yıl sergilediği performansla geçen yılı "mumla arayan" Mersin İdmanyurdu, ligin 12 haftasında 21 gol yedi.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, geçen yıl Spor Toto Süper Lig'e

"merhaba" diyen Mersin İdmanyurdu, bu sezon kadrosunda yaptığı değişikliklere rağmen hedeflerinden uzakta bir tablo çiziyor.

Sezon başında ilk 8 arasında yer edinmeyi kendisine hedef koyan Mersin ekibi, bu sezon kalesini korumakta da sıkıntı yaşıyor. Geçen sezon ligin yeni temsilcisi olmasına rağmen, ilk 12 haftada attığı 14 gole karşılık kalesinde 13 gol gören Mersin İdmanyurdu, topladığı 18 puanla 12. haftanın sonunda kendisine ligin 7. sırasında yer edinmişti.

Bu sezon ise ligin ilk haftasında Orduspor ile golsüz berabere biten ve 9. haftada 2-0 yendiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi maçları haricinde tüm maçlarda kalesini gole kapatamayan Çukurova temsilcisi, bu sezon attığı 13 gole karşılık kalesinde 21 kez gol gördü.

Ligde hala 1 galibiyeti bulunan 2 takımdan biri olarak dikkati çeken Mersin İdmanyurdu, geçen yılın yarısı kadar, yani 9 puan toplayarak, sondan 2. sıraya demir attı.

Mersin İdmanyurdu, puan cetvelinin son sırasında 9 puanla bulunan Sanica Boru Elazığspor'u da 7 averaj farkıyla geçiyor.

-Devre arasında gidecekler ve gelecekler var-

Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mevcut durumun geçmişi başarılarla dolu olan ve 29 yıl aradan sonra Süper Lig'e çıkan bir takıma yakışmadığını söyledi.

Sezon başında böyle bir durum beklemediklerini ifade eden Kahramanlı, şunları kaydetti:

"Aslında takımımız hem kötü oynuyor, hem de şanssızlık yaşıyor. Yaşadığımız hakem sıkıntılarını da unutmamalıyız. Ama gelinen noktanın hiçbir şekilde bahanesi olamaz. 12 hafta geride kaldı ve 1 galibiyetimiz var. Böyle bir şeye kimse bahane üretemez. İlk yarı bitene kadar önümüzdeki 5 haftayı olabildiğince verimli geçirip, toplayabildiğimiz kadar puan toplamak istiyoruz."

Kaliteli oyunculara sahip olduklarını, ancak takımın bulunduğu durumun oyuncuların kalitesine yakışmadığını dile getiren Kahramanlı, devre arasında takımdan gidecek oyuncular olduğunu ve yeni transferler yapacaklarını sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER