Polis bile şaşırdı

Adana'da dolmuşlarda yapılan aramada demir ve tahta sopaların yanı sıra sadece polislerde bulunan teleskobik cop bile çıktı...

Polis bile şaşırdı

Adana polisi bir vatandaşın "toplu taşıma araçlarındaki kavgadan bıktık, araçlarda her türlü alet var" ihbarı üzerine harekete geçti. Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipler Amirliği'nde görevli Yunus ekipleri 3 günde saat 09.00-11.00 ile saat 16.00-18.00 arasında toplu taşıma araçlarını durdurarak uygulama yaptı. Yapılan uygulamada ele geçirilen malzemeler polisi bile şaşırttı.

 KAN DONDURAN GÖRÜNTÜLER

50 kişilik motorize ekiple yapılan aramalarda şoförlerin koltuk altına ya da yan tarafa koydukları “Haydar” tabir edilen sopalar ile birlikte kesici aletler ele geçirdi. Bazı şoförlerin sopalar yerine özel yaptırdıkları testere, kılıç ile plastik sopalar gözden kaçmadı. Hatta bazı şoförlerin sopaların kaybolmaması için üzerlerine araçların plakalarını yazdığı görüldü. 3 günde aranan bin 500 dolmuştan demir ve tahta sopanın yanı sıra döner bıçağının da çıkması herkesi şaşkına çevirdi.

Haziran ayında Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 6 bin adet çıkartılan ve İstanbul emniyetine dağıtılın açılır kapanır, taşınması kolay ses özelliği olduğu için suçluyu caydırıcı özelliği bulunan teleskopik copun yapılan aramalarda dolmuşta çıkması polisi bile şaşırttı. Sadece İstanbul polisinde bulunan ve kullanılması için polisin özel kurslar aldığı copun dolmuşçuların nasıl eline nasıl geçtiği merak konusu.
Yapılan aramalar sonucunda sopa bulunan şoförler uyarılırken, bıçak ve kesili alet bulunduran sürücülere kabahatlar kanunana göre ceza yazıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER