Suriye'nin vurduğu Emel için hastane seferber

Suriye'de uçak bombardımanı sırasında bacaklarından ve kollarından yaralanan 6 yaşındaki Emel için Gaziantep'teki Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi çalışanları sefer oldu.

Suriye'nin vurduğu Emel için hastane seferber

Geçtiğimiz günlerde Suriye'nin Halep bölgesinde düzenlenen hava saldırısında bacaklarına ve kollarına isabet eden şarapnel parçaları ile yaralanan ve ailesine bir türlü ulaşılamayan 6 yaşındaki Emel, Gaziantep'teki Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Emel için hastanedeki doktorlar, hemşireler ve sağlık çalışanları seferber oldu. 10 gündür tedavi gördüğü hastanede yerinden kalkamayan Emel için hastane çalışanları, aldıkları oyuncaklar ve elbiselerle kendisine moral vermeye çalışıyor. Bir an olsun yalnız bırakılmayan Emel'e en çok desteği hemşireler veriyor. Üzerine titredikleri Emel'in saçlarını kalkamadığı için yatakta yıkayan hemşireler, daha sonra fön makinesi ile küçük kızın saçlarını kurutup özenle tarıyor.

Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Müslüm Polat, Emel'in hayati tehlike kaydıyla hastaneye ulaştırıldığını belirterek, "Kilis'ten bize getirilen Emel'in durumu çok kötüydü. Bacaklarına ve kollarına şarapnel parçaları isabet etmişti. Hemen ameliyata aldığımız Emel'in kanamaları durduruldu ve kırılan bölgeler alçıya alındı. Şuanda sağlık durumu gayet iyi ancak ailesine bir türlü ulaşamıyoruz. Kimsesi olmayan Emel için hastane çalışanlarımız seferber oldu. Emel'in üzülmemesi için çalışanlarımız ve biz kendisine oyuncak ve elbise alarak zaman kazanmaya çalışıyoruz" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER