4'üncü KCK iddianamesi hazırlandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen KCK soruşturmaları kapsamında 4. iddianame hazırlandı.

4'üncü KCK iddianamesi hazırlandı

Terörle Mücadele savcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 21 şüpheli hakkında dava açıldı. Yaklaşık 1 yıl süren soruşturma sonunda savcılık tarafından hazırlanan iddianame Ulusal Yargı Ağı Projesi( UYAP) ile İstanbul Bölge 22. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

KURTULAN'A ÖRGÜT YÖNETİCİSİ SUÇLAMASI

İddianamede Van eski Milletvekili Fatma Kurtulan bir numaralı şüpheli olarak yer aldı. Kurtulan'ın 'terör örgütü yöneticiliği' ile suçlandığı iddianamede, DEHAP eski Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da şüpheli olarak yer aldı. Bakırhan'ın da terör örgütü yöneticiliği ile suçlandığı öğrenildi. Mahkeme geçtiğimiz pazartesi günü gönderilen iddianameyi incelemeye aldı. Mahkemenin iddianameni kabulü veya reddi konusunda 15 günlük yasal süresi bulunuyor.

17 OCAK'TA TUTUKLANDILAR

Ocak ayında Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik 17 ilde eş zamanlı yapıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Van eski Milletvekili Fatma Kurtulan ile DEHAP eski Genel Başkanı Tuncer Bakırhan 17 Ocak tarihinde tutuklanmıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER