'Size bir sürprizim var' dedi, öldürdü

Erzincan'da bir uzman çavuş, kendisini aldattığını düşündüğü 17 yıllık karısını öldürdü, araya giren kızını da kolundan yaraladı.

'Size bir sürprizim var' dedi, öldürdü


Edinilen bilgiye göre, 6 ay önce geçici görevle Kosova’ya giden Uzman Çavuş Erdal K. (41) izinli olarak sabah saatlerinde Erzincan’a geldi. Demirkent askeri lojmanlarındaki evine giderek çocukları 16 yaşındaki Tuba K., 8 yaşındaki Tuğçe K. ve 15 Erdem K.’yı odalarına gönderdi. 8 yaşındaki Tuğçe K. hariç iki çocuk odalarına geçmelerin ardından kısa süre sonra Erdal K, eşi Hülya K.’ya ateş etti. Kurşunlardan biri küçük kızı Tuğçe'nin koluna sıyırdıktan sonra annesin yüzüne isabet etti. Hülya K. olay yerinde hayatını kaybederken, küçük kız kolundan yaralandı. Bağrışma seslerini duyarak karşı daireden gelen komşular, Erdal K.’yı etkisiz hale getirdi.

Uzman çavuş, askeri personel tarafından gözaltına alınarak merkez komutanlığına götürülürken; kolundan hafif yaralanan 8 yaşındaki Tuğçe K. Mengücek gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

“SİZE SÜRPRİZİM VAR” DEDİ

Tedavinin ardından taburcu edilen 8 yaşındaki Tuğçe K, ifadesine başvurulmak üzere çocuk şube müdürlüğüne götürüldü. T.K, buradaki ifadesinde, babasının eve geldiğini ve kendilerine “Size bir sürprizim var” diyerek kardeşleri ile birlikte odalarına geçmelerini istediğini söyledi. Küçük kız, ağabeyi ve ablasının odaya gittiğini, ancak kendisinin annesinin yanında kaldığını, bu sırada babasının annesine kendisini aldattığını söyleyerek, silahıyla ateş etmeye başladığını söyledi.

Askeri inzibatlar tarafından gözaltına alınarak Merkez Komutanlığı’na götürülen Erdal K’nın aşırı derecede kıskanç olduğu ve psikolojik sorunları bulunduğu zaman zaman eşine ve çocuklarına telefon açarak, ”Sizleri rüyamda gördüm. Gelince hesaplaşacağız. Kimlerle neler yapıyorsunuz” gibi sözler sarf ettiği öğrenildi. Ayrıca eşinin internette mesajları bulunduğunu ifadesinde dile getiren Erdal K’nın bu sözleri üzerine evdeki bilgisayarda yapılan araştırmada herhangi bir bulguya rastlanılmadığı öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Hülya K.’nın cesedi otopsi yapılmak üzere Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gönderilecek. Öte yandan olayın ardından Hülya K’nın ölüm haberi Van’daki yakınlarına haber verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER