Teröristten şok ifadeler

Teslim olan PKK'lı, milletvekilleriyle buluşma anının ayrıntılarını anlattı...

Teröristten şok ifadeler

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 17 Ağustos'ta yol kesen PKK'lıların aralarında BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak ile Sebahat Tuncel ve Aysel Tuğluk'un da bulunduğu milletvekilleri ile buluşup kucaklaşması olayında gözcülük yapan PKK'lı O.B.'nin teslim olduğu belirtildi. Facebook'ta tanıştığı bir kızın kandırması sonucu dağa çıktığı öğrenilen O.B.'nin ifadesinde, "Buluşma için 3 gün boyunca bölgede keşif yapıldı. Ben buluşma noktasına 500 metre uzaklıkta gözcülük yaptım. Buluşmanın olacağını 2 gün önce köylülere anlattık" dediği öğrenildi. Örgütün yeni hedeflerini anlatan O.B., "Örgüt Şemdinli'yi ele geçiremedi. Şimdi Yüksekova'yı ele geçirmek istiyor. Bunun için Yüksekova merkezde eylem yapma hazırlığı yapıyor" dedi.

BULUŞMADA GÖZCÜYDÜM
Geçtiğimiz günlerde Tunceli'de Jandarma Komutanlığı ekiplerine teslim olan 'İsmail' kod adlı 17 yaşındaki O.B. isimli PKK'lı, çok pişman olduğunu ve örgüt ile ilgili tüm bildiklerini anlatmak istediğini belirtti. Bunun üzerine sorgu uzmanları tarafından ifadesi alınan O.B., Facebook'ta 'Rohani' rumuzunu kullanan bir kızla tanıştığını, bu kızın yaptığı örgüt propagandasına kanarak 2011 yılının Ekim ayında Kuzey Irak'a gidip örgütte katıldığını belirtti. Örgütün tüm faaliyetleri hakkında bilgi veren O.B.'nin 17 Ağustos 2012'de BDP'li milletvekilleri ile örgüt elemanlarının buluşmasında gözcülük yaptığını belirtti. Buluşmadan 3 gün önceden haberi olduğunu anlatan O.B., "Buluşmanın olacağı PKK üst düzey yöneticilerden bizim 'Ciger' kod adlı karargah komutanımıza bildirildi. Yöneticiler bizden güvenliği sağlamamızı istedi. Bunun için 3 gün boyunca keşif yaptık. Hatta 15 Ağustos'ta erzak almak için gittiğimiz köyde 'Ciger' kod adlı komutan, köylülere BDP'li milletvekilleri ile buluşacağımızı söyledi. Buluşma günü Hakurke'den gelen grup, milletvekilleri ile görüşürken ben 500 metre mesafede onları ve tüm yolları görebileceğim yerde gözcülük yaptım" dedi.

"ÖRGÜT YÜKSEKOVA'YI ELE GEÇİRME PLANI YAPIYOR"
İfadesinde ayrıca örgütün Şemdinli'de gerçekleştirdiği eylemin benzerini Hakkari Yüksekova'da yapmayı planladığını belirten O.B., "Örgüt Şemdinli'yi ele geçiremeyince Yüksekova'ya döndü. Şimdi Yüksekova'yı ele geçirmek için merkezde eylem yapmayı planlıyor" dedi.

FEZLEKE HAZIRLANMIŞTI
17 Ağustos 2012'de Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Derecik beldesi Bağlar köyü kırsalında yol kesen teröristler BDP'li milletvekilleri ile kucaklaşmış ve sohbet etmişti. Olayın planlı olduğu gerekçesiyle Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak ile grupta yer alan BDP'li milletvekilleri Adil Kurt, Sebahat Tuncel, Nazmi Gür, Hüsamettin Zenderlioğlu, Halil Aksoy, Ertuğrul Kürkçü, Esat Canan, İdris Baluken ve Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk hakkında, ''PKK ve KCK silahlı terör örgütüne yardım etmek'' suçundan TCK'nın 5237 sayılı kanunun 220'ye 7'nci ve 314'e 2'nci maddeleri ile TMK'nın 3713'e 5'inci maddesi gereğince soruşturma açılmasına izin verilmesi talebiyle fezleke hazırlamıştı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER