Murat Kurum, 200 yeni konut müjdesi

Murat Kurum, Yunak’ta İncelemelerde bulundu

Murat Kurum, 200 yeni konut müjdesi

Murat Kurum: 200 yeni konut müjdesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Yunak’tan, Marmara’daki müsilaj çalışmalarını anlattı.

Yunak ilçesini ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Yunaklılara yeni yatırım müjdesi verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Yunak’ta devam eden projeleri inceledi.

Yunak’ta yapılacak olan yeni yatırımlar hakkında da çeşitli müjdeler verdi. Bakan Murat Kurum, bir taraftan Anadolu’daki projeleri gerçekleştirirken diğer taraftan da Marmara’daki müsilaj ile ilgili çalışmaları kararlı bir şekilde yürüttüklerinin altını çizdi.

Çeşitli temaslar

Çeşitli temaslar için Konya’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Yunak Belediyesi’ni ziyaret etti, esnaf ziyaretinde bulundu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ak Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ve beraberindeki heyet Yunak Belediye Başkanı Ali Konak’ı ziyaret etti. Yunak Kaymakamı Fatih Kurt, Yunak Belediye Başkanı Ali Konak, Ak Parti Yunak İlçe Başkanı Cihat Şekeroğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Murat Kurum, Yunak ilçesi ve Belediye çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldı.

Esnaf Ziyaretti

Bakan Murat Kurum daha sonra Yunak ilçesi Hükümet Caddesinde esnaf ziyaretinde bulundu. Bakan Murat Kurum, esnafın taleplerini dinledi. Esnaf, vatandaş ve özellikle bölge çiftçilerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan Bakan Murat Kurum, park ve işyeri önlerinde oturan vatandaşlarla sohbet etti. Murat Kurum, Yunak Belediyesi ve esnaf ziyaretinin ardından TOKİ tarafından 50 bin yeni sosyal konut projesi içinde inşa edilen 94 konut ve 5 adet ticari ünitesi bulunan iş merkezinin bulunduğu alanı ziyaret ederek ilçedeki çevre ve şehircilik projeleri hakkında bilgi aldı.

Bakan Murat Kurum, burada, Yunak ilçesine yapılan ve yapılacak yatırımlar hakkında bilgi aktardı. Bakan Murat Kurum daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Murat Kurum, 2021 yılı içerisinde Yunak ilçesine TOKİ tarafından 200 yeni konutun daha yapılacağının müjdesini verdi. Yunak’tan gelen talep üzerine TOKİ tarafından 200 konut projesine başladıklarını ve yıl sonuna kadar ihale yapılacağını ifade eden Bakan Murat Kurum,Yunak ilçesinde kamu hizmetlerini daha iyi verebilmek adına Tarım İlçe Müdürlüğü binasını Büyükşehir Belediyesi ile yürüteceğiz. Şehrin sanayi ihtiyacını gidermek adına bir dönüşüm projesini bakanlığımız büyükşehir belediyesi ile birlikte yürütüyor olacak. Valiliğimiz ilçe emniyet müdürlüğü hizmetlerinin daha iyi verilebilmesi adına çalışmayı İçişleri Bakanlığı ile birlikte yürütecek. Yunak şehir merkezinde vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu tüm alanlara ilişkin çalışmaları yapıyor olacağız. Merkezdeki imar planına ilişkin de bir çalışmada talebi var. Bu talep doğrultusunda belediyemiz ekiplerini göndererek sosyal donatı çalışmalarını da giderecek bir anlayışla şehrin tarihi dokusuna zarar vermeyecek az katlı mahalle kültürünü yaşatılacağı bir imar planı çalışmasını da yapacak. Bu kapsamda hazine arazilerini ilçenin sosyal donatı ihtiyaçlarını giderilmesi amacıyla bakanlık olarak biz de destek veriyor olacağız. İmar planı çalışmasında başlatmış olacağız. Bugüne kadar Yunak ilçemize İller Bankası Genel Müdürlüğü kanalı ile içme suyundan atık su arıtma tesislerine kadar 27 milyon TL destek sağladık. Bakanlık olarak desteklerimiz devam ediyor. İlçenin tamamında sıfır atık uygulamasını yapmak amacıyla Yunak Fatih Mahallesi’nde bir sıfır atık tesisi açılışını gerçekleştireceğiz. Bu kapsamda 27 vatandaşımız istihdam edilecek ve yıllık 1 milyon TL Yunak’ta tasarruf sağlayacak. Eşme ve Fatih mahallelerindeki kanalizasyon şebekesinin yenilenmesi için, Sevinç Mahallesi’nde ki içme suyu şebekesi için çalışmaları da başlattık. İller bankası genel müdürlüğümüz Yunak Belediyesi ile birlikte çalışmayı yürütüyor” diye konuştu. Ayrıca Yunak ilçesinin ihtiyaçları doğrultusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından park, yol ve çevre düzenlemesi için 3 Milyon TL destek sağlanacak.

Denetimler

Anadolu da bu projeleri yaparken diğer taraftan da Marmara'da müsilajla ilgili eylem planına yönelik çalışmaların kararlılıkla yürütüldüğünün altını çizen Murat Kurum, bugüne kadar yapılan 7 bin denetimde 14 milyon lira idari para cezasının uygulandığını, 26 işletmeye de men cezasının verildiğini sözlerine ekledi. Temizlik çerçevesinde yirminci günün geride kaldığını ifade eden Bakan Murat Kurum, 7 ilde toplamda 475 noktada müsilaj ile ilgili temizlik çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.

Kesilen Cezalar

Murat Kurum :“26 Tesisin İşletmesini Kapatma Cezası Verdik”

Bir taraftan Anadolu’da projeler yaparken diğer taraftan da Marmara’da müsilaja ilişkin çalışma yürüttüklerini anlatan Bakan Murat Kurum, “Müsilaja ilişkin 22 maddelik eylem planı çerçevesinde çalışmalarımızı kararlı bir şekilde yürütüyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 7 bin denetim yaptık. Bu çerçevede 14 milyon TL idari para cezası uyguladık ve toplamda 26 işletmeye men cezası verdik. İşletmeleri bu noktada denetleyerek Marmaramızı korumak adına adımlarımızı atıyoruz. Yalova’da 3, Balıkesir’de 5, Tekirdağ’da 12, Kocaeli’de 1 ve İstanbul’da 5 işletme olmak üzere 26 tesisin işletmesini kapatma cezası vermek suretiyle denetimlerimizi yaptık. Temizlik çerçevesinde 20. günümüzü geride bıraktık. Toplamda 475 noktada yedi ilimizde bir süreçle ilgili devam ettiriyoruz. 20 günlük sürede toplamda yaklaşık 7932 metreküp müsilajın temizlenerek bertarafını sağladık. 22 maddelik eylem planı çerçevesinde akademisyen ve bilim insanlarımızla birlikte adımlarımızı hayata geçirir. Mecliste atık su arıtma tesislerimizi çevre yatırımlarının yap işlet devret modeli ile yapılabilmesine imkan sağlayacak bir düzenlemeyi meclisimizde birlikte çalıştık. İnşallah bu hafta meclisimiz bu görüşmeleri yapmak suretiyle belediyelerimizin kısa vadede yatırımlarını yapmasına imkan sağlayacak adımlar atıyoruz” diye konuştu.

Murat Kurum: “Amacımız, Marmara’yı ve Türkiye’yi Koruyacak Adımları Kararlı Bir Şekilde Atmak”

Amaçlarının Marmara’yı ve Türkiye’yi koruyacak adımları kararlı bir şekilde atmak olduğunu belirten Murat Kurum, ayrıca şunları kaydetti: “Eylem planında ki maddeleri planında belirtildiğinden daha önce yapılması suretiyle Marmaramızı koruma altına almaya çalışıyoruz. Her şey planladığımız şekilde yürütülüyor. Bilim insanlarımız ile birlikte gerek biyolojik gerekse teknik çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda organik bakteriler üzerindeki çalışmamız İstanbul Üniversitemizde devam ediyor.

Marmaranın Temizlenmesi

Marmara denizinde beş ayrı noktada suya oksijen verme çalışmalarımızı bir hafta önce başlamıştık. Bu çerçevede körfezde 4, Pendik Marina da 1 olmak üzere 5 noktada denizin daha fazla oksijen almasına imkan sağlayacak adımlarımızda attık. Bu çalışmaları takip ediyoruz bir taraftan temizlik yapıyoruz bir taraftan da kısa vadede atılacak adımları atmaya çalışıyor ve uzun vadede de yapılacak çalışmalar çerçevesinde Marmaramızı inşallah dünden daha iyi bir hale getirecek adamları da hep birlikte atmaya çalışıyoruz. Yedi gün 24 saat esasıyla bu çalışmamız devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Programa ; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum , Ak Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem , Konya Valisi Vahdettin Özkan , Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı , Yunak Kaymakamı Fatih Kurt , Yunak Belediye Başkanı Ali Konak , Ak Parti Yunak İlçe Başkanı Cihat Şekeroğlu, MHP Yunak İlçe Başkanı Bayram Çil, Belediye Başkan Yardımcıları Bekir Coşkun, Hacı Erşan, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve diğer davetliler katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER