Engin: Telafi ve toparlanma başlıyor

ENGİN: İŞ DÜNYASI İÇİN TELAFİ VE TOPARLANMA BAŞLIYOR

Engin: Telafi ve toparlanma başlıyor

ENGİN: İŞ DÜNYASI İÇİN TELAFİ VE TOPARLANMA BAŞLIYOR

Hasan Engin, yeni normalleşmeyi değirlendirdi.

Pandemi ile uzun süre kapalı olan işyerlerinin açılması iş dünyasının da içinde bulunduğu durum ve zorlukla birlikte aşılacığı mesajı verildi.

Uzun süredir devam eden kısıtlamaların ardından yarın başlayacak normalleşme kararını değerlendiren MESİAD Başkanı Hasan Engin, “Uzun zamandır sorunlar yaşayan iş dünyası için telafi ve toparlanma başlıyor. Kaybettiğimiz ekonomik değerlerin geri kazanılması için iş dünyasına sahip çıkılmalıdır” dedi.

Canlanma bekliyorum

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin yarından itibaren başlayacak normalleşme dönemini değerlendirdi. Uzun zamandır kısıtlamalar nedeni ile evlerine kapanmak zorunda olan vatandaşların dışarı çıkması ile ekonomide canlanma beklediklerini söyleyen Engin, normalleşme döneminin ilk haftasından sonra üretim ve ticari rakamlarda yukarı yönlü hareketlilik beklediklerini aktardı.

Gerekli finansal destek sağlanmalı

Üretimin devamını sağlayacak ekonomik paketler ve düşük faizli krediler ile iş dünyasının önünün açılması gerektiğini belirten Engin, “Uzun zamandır pandemi ve küresel krizler ile boğuşan iş dünyası için telafi ve toparlanma dönemi başlıyor. Üretimde istikrarlı çıkışların yakalanması, kaybedilen zamanın telafi edilmesi ve ihracat rakamlarının yükselmesi için can suyu niteliği taşıyacak ekonomik paketler ve düşük faizli krediler ile iş dünyasının önü açılmalıdır. Borç yükü ile boğuşan iş dünyasının üretimden başka bir şey düşünmemesi için finansal destekler sağlanmalıdır ” dedi.

Döviz dalganmaları son bulmalı

Pandemi korkusunun aşılama ile geride kalmaya başlaması ile ekonomide düzelme beklediklerini ifade eden Engin, “Piyasaların canlanması ile döviz kurlarındaki dalgalanmaların azalmasını bekliyoruz. Turizm sezonu ile birlikte ülkemizin gelir kaynakları çeşitlilik kazanmaya başladı. Ülkemizin pandemi döneminde kaybettiklerini geri kazandırmak için sanayicilerimizin özverili ve cesur olacaklarını biliyoruz” şeklinde konuştu.

Çevreye duyarlı olmalıyız

Pandeminin dünyaya yeni alışkanlıklar kazandırdığını kaydeden Engin, “Marmara’da başlayan müsilaj sorunu, kuraklıklar ve birçok çevre sorunu doğaya karşı duyarlı olmamız gerektiğini bir kez daha bizlere hatırlattı. Tesislerin ve binaların yeşil enerjiye yönelmesi, doğaya verilen zararı azaltacaktır. Küresel ısınma, iklim değişikliği için dünyada ve ülkemizde atılan adımlar yetersiz kaldığından, iyi bir planlanma yapılmalı ve yeni stratejiler geliştirilmelidir. Bu konuda alınacak en güzel önlemler; plastik atıkları azaltmak, sera gazı salınımını durdurmak, katı ve sıvı kimyasal atıkları arıtarak yeniden kullanılabilir hale getirmek ve en önemlisi yeşil enerji kaynaklarına yönelmektir” ifadelerini kullandı.

MESİAD;

Mersin il merkezi ve ilçelerindeki işadamları ve sanayicilerinden oluşan 150 üyesiyle, ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı ve istihdam sağlayan çalışmalarıyla bugünü-dünden; yarınları- bugünden daha mutlu, kalkınmış ve refah düzeyi yükselen bir toplum olma çabalarımıza katkı sunmaktadır.

MESİAD toplumu ilgilendiren sosyal, ekonomik ve kültürel sorunlar karşısında aktif tavır almaktan kaçınmayan bir kuruluştur. Kimi zaman düşüncesiyle kimi zaman da projelerle sorunların aşılmasına katkı sunmaktadır.

MESİAD; üyelerine dönük faaliyetlerin yanında, başta Mersin olmak üzere Doğu Akdeniz Bölgesinin ve ülkemizin kalkınması için ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda projeler yürütmektedir. MESİAD bugüne kadar onlarca projeye öncülük etmiş ve birçoğunun hayata geçirilmesini sağlamıştır.

Sözgelimi; Bugün kentimizin bir bilim merkezi olma yolunda ilerlemesini sağlayan Mersin Üniversitenin kurulması, 3000 hektarlık, 10 km uzunluğunda kıyı şeridi bulunan Mersin-Tarsus Kıyı Kesimi Turizm Projesinde, Mersin-Tarsus Organize Bölgesi’nin kurulması sürecinde yoğun çalışmalar yapmıştır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER