AKİB, Ankara ziyaretinde önemli konular..

AKİB’DEN MUŞ’a ‘HAYIRLI OLSUN’ Ziyareti

AKİB, Ankara ziyaretinde önemli konular..

AKİB, Ankara'da önemli konular konuşuldu

AKİB’DEN TİCARET BAKANI MUŞ’A ‘HAYIRLI OLSUN’ ZİYARETİ

Ankara ziyareti

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Nejdat Sin, ihracatçı birliklerinin başkanları ve yöneticileriyle birlikte Ticaret Bakanı olarak atanan Dr. Mehmet Muş’a “Hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu.

AKİB Koordinatör Başkanı Nejdat Sin, Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a yeni görevinde başarılar dilerken Akdeniz Bölgesi’nin üretim gücü, ihracat performansı ve potansiyeli ile ilgili bilgi paylaşımında bulunup, sektör sorunlarını, taleplerini ve beklentilerini aktardı.

Başkanlar Ankara’da


AKİB Koordinatör Başkanı ve Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat Sin, Akdeniz Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı R. Onur Kılıçer, Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Gürkan Tekin, Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Hüseyin Arslan, Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkan Vekili Ali Can Yamanyılmaz, Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Ökkeş Balsuyu ve AKİB Genel Sekreteri Mehmet Ali Erkan ile birlikte Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş’u makamında ziyaret etti.

Önemli konular konuşuldu

AKİB Koordinatör Başkanı Nejdat Sin, Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a hayırlı olsun dileklerini iletip, “Yeni görevinizde sizlere ve ekibinize başarılar diliyoruz” dedi. AKİB heyetinde yer alan ihracatçı birliklerinin başkanları ve yöneticileri de kendi sektörleriyle ilgili çeşitli değerlendirmeler yapıp sorunlarını dile getirerek çözüm konusunda Bakan Muş’tan yardım talebinde bulundular.


Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ziyarete gelen AKİB BaşkanlarınaTeşekkür etti.

AKİB Koordinatör Başkanı Nejdat Sin, ziyaretin ardından yaptığı değerlendirmede “Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş, ziyaretimiz esnasında son derece ilgili bir şekilde heyetimizin dile getirdiği sorunları not ederek önemli saptamalar yaptı. Bazı konularda gündeme getirdiğimiz çözüm önerileriyle özel olarak ilgilendi. İlettiğimiz konularda diğer bakanlıklar nezdinde de gerekli takibin yapılacağını ifade etti. Kendilerine misafirperverlikleri ve yakın alakalarından dolayı şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

AKİB Hakkında

Fotoğraf: AKİB Binası

Ürünlerimizin yurtdışında satılmasında karşılaşılan sorunların giderilmesi ve değerine satılmasının temini ihtiyacı ile, ülkemiz ihracatçılarının örgütlenmeleri 1937 yılında başlamış ve 19.03.1940 yılında tek bir statü altında birleşmiştir.

İhracatçı Birliklerinin ilki, Ulu Önderimiz Atatürk'ün imzasıyla 3018 sayılı kanunun 7. maddesine istinaden, İktisat Vekilliğinin 30.01.1937 tarih ve 4887/62 sayılı teklifi üzerine imzalanan 4 Mart 1937 tarih ve 2/6107 sayılı kararname ile kurulmuştur.

1940 yılında Çukurova Pamuk İhracatçıları Birliği, Cenup Vilayetleri Canlı Hayvan İhracatçıları Birliği, Mersin Hububat, Bakliyat ve Yağlı Tohumlar İhracatçıları Birliği olarak üç İhracatçı Birliği ile temeli atılan Akdeniz İhracatçı Birliklerinin çatısı altında bugün 8 ayrı İhracatçı Birliği bulunmaktadır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER