Meclis Üyeleri Metro inşaatını gezdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, ‘Mersin Büyükşehir Belediyesi Mezitli-3 Ocak Hafif Raylı Sistem Metro Hattı’nın şantiyelerini gezerek, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarından çalışmalar ve süreç hakkında bilgi aldı.

Meclis Üyeleri Metro inşaatını gezdi

Mesin Büyükşehir Belediyesi yapım çalışmalrına başladığı Metro projesini,  Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı 3. Birleşim Toplantısı’nda Meclis Üyeleri’nin Mersin Metrosu şantiyesini ziyaret etme talebi, yerine getirildi. Cumhur İttifakı üyelerinden Zafer Şahin Özturan ve Mehmet Topkara’nın katıldığı teknik inceleme ziyaretine, CHP’li üyeler Abdurrahman Yıldız, Ahmet Gökulu, Erden Doğruöz ve Selahattin Arslan da katıldı. Meclis Üyelerine; Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tarık İrde, Ulaşım Daire Başkanı Ersan Topçuoğlu ve Başkan Danışmanı Ertan Liman bilgi verdi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri ilk olarak Mersin Metrosu’nun başlangıç noktası olan 3 Ocak Kent Meydan Şantiyesi’ne gitti. Burada, Metro’nun yapım süreci hakkında bilgi alan üyelere, metro inşaat çalışmalarında gelinen süreç hakkında bilgiler aktarıldı.

İrde: “3 Ocak Kent Meydanı istasyonunda çalışmalar sürüyor”

Projeyle ilgili teknik bilgileri paylaşan ve 3 Ocak Kent Meydanı istasyonunda çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Genel Sekreter Yardımcısı Tarık İrde, “Yaklaşık 618 kazığın 593’ü tamamlandı. Bunun ardından sırasıyla Gar, Özgür Çocuk Parkı, Tulumba, Muğdat, Pozcu, Barboros’a kadar TBM, ondan sonra Marina, Üniversite, Mezitli Kent Meydanı, Viranşehir aç-kapa metodu ile olacak” bilgisini paylaştı.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2022, 07:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER