Fakir kızlara hain tuzak!

Bursa'da maddi durumu iyi olmayan ailelerin kızlarını tuzağa düşürüp fuhuş yaptırdıkları iddia edilen şebeke, polisin düzenlediği operasyonda çökertildi. Şebekenin zengin müşterilerin ve 15 yaşındaki bayanların özel görüntülerini kamera kaydına alarak, görüntülerle kızları tehdit ettikleri ileri sürüldü.

Fakir kızlara hain tuzak!

Bir ihbar üzerine harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Masası ekipleri, 50 müştekinin ifadeleri doğrultusunda maddi durumları kötü olan yaşı küçük kızları fuhşa sürüklediği iddia edilen çeteyi 3 ay boyunca takibe aldı. 25 kadın ve 25 erkek mağdurun ifadeleri doğrultusunda 6 ayrı kafe ve içkili eğlence mekanlarında araştırma yapan polis, yaşı 15 ile 22 arasında değişen kızların zengin müşterilerin masasına servis edildiğini belirledi.

3 ayda 127 kişinin bilgisine başvuran güvenlik güçleri, 3 gün önce operasyon için düğmeye bastı. Zengin müşterileri çekmek için genç kızları barlarda çalıştıran eğlence mekanlarına yapılan baskın sonucunda toplam 47 kişi gözaltına alındı. Eş zamanlı olarak Bursa'nın çeşitli yerlerinde 17 evde arama yapan ekipler, 39 ayrı ikamette şüpheli şahıs yakaladı.

Yakalanan zanlılar Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek, ifadeleri alındı. Bursa Cumhuriyet Başsavcısı'ndan alınan 3 günlük ek süre zarfında polis, gözaltına alınan zanlıların ifadeleri doğrultusunda diğer şüphelilerin evlerine de baskın düzenledi. Evlere yapılan baskınlarda 2 adet ruhsatsız tabanca, bu tabancalara ait şarjörler, 15 adet fişek, 2 adet kurusıkı tabanca ve bu tabancalara ait 6 adet fişek, esrar maddesi ve porno dergileri ele geçirildi. Ayrıca yapılan aramalarda taşınabilir bilgisayar, flaş bellek, flaş disklere de el konuldu.

Emniyet, gözaltına alınan zanlılar için 16 klasör ve 12 bin sayfa evrak düzenledi. Gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki ifadelerinin ardından "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, fuhşa teşvik, aracılık, yer temini, çocuğun cinsel istismarı, çocuğun fuhşa teşviki, alıkoyma, darp ve tehdit, şantaj amaçlı özel görüntülerin kaydedilmesi, uyuşturucu madde kullanmak ve satmak" suçlarından adliyeye sevk edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER