Ergenekon soruşturmasında 4 kişi serbest

"Ergenekon" soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen ve aralarında Aydınlık Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Sabuncu'nun da bulunduğu 4 kişi, savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Ergenekon soruşturmasında 4 kişi serbest

Soruşturma kapsamında geçtiğimiz günlerde Aydınlık Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Sabuncu, İşçi Partisi Çorlu İlçe Başkanı Ertuğrul Orta, emekli Askeri Savcı Bahadır Berk ve emekli Binbaşı Zafer Şen gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheliler, sabahın erken saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul adliyesine sevk edilmişti.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız tarafından yaklaşık 10 saat boyunca ifadeleri alınan Sabuncu, Orta, Berk ve Şen serbest bırakıldı. Serbest bırakılan şüpheliler, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önünde bekleyen yaklaşık 30 kişi tarafından alkışlar ve sloganlarla karşılandı.

Basın mensuplarının soruları üzerine Sabuncu, Aydınlık Gazetesi'nde yayınlanmayan bir haberden dolayı ifadelerinin alındığını ve savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldıklarını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER