Diyarbakır'da çatışma: 1 şehit, 4 yaralı

Çatışmanın sürdüğü bölgeye helikopterlerle özel harekat timleri indirildi.

Diyarbakır'da çatışma: 1 şehit, 4 yaralı

Diyarbakır’ın Kulp İlçesi ile Muş arasında yol kesen PKK’lı teröristler tarafından kaçırılan AK Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik’in kurtarılması için sürdürülen operasyonlar sırasında çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre Özel Harekatçı Şubesi’nden 1 polis memuru şehit oldu, 3’ü asker, 1’i korucu olmak üzere 4 güvenlik görevlisi yaralandı, 4 terörist öldürüldü.

PKK’lı teröristler, 13 Mayıs günü Diyarbakır’ın Kulp ile Muş karayolunun Şenyayla Bölgesi’nde yol keserek Ak Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik’i kaçırdı. Çelik’in kaçırılması üzerine ardından güvenlik güçleri terristlein kaçabileceği Diyarbakır-Muş- Bingöl üçgeninde hava destekli kapsamlı operasyon başlattı. PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi ve Çelik’in kurtarılması için jandaram ve polis harekat timleri ile bölgeyi iyi bilen köy korucularının sürdürdüğü operasyonlar Seri Sıpi, Şenyayla ve Kozme Dağı’nda yoğunlaştırıldı.

Jandarma ile polis özel harekat timlerinin katıldığı operasyonda bugün bir grup terörist ile ’Sıcak temas’ sağlandı. Çıkan çatışmada 1 polis memuru şehit olurken, 3’ü asker 1’i korucu 4 güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralılar, Diyarbakır Asker Hastanesi’ne getirilerek tedavi altına alınırken, bir askerin durumunun ağır olduğu belirtildi. Çatışmada ayrıca dört teröristin öldürüldüğü öğrenildi.

Çatışmaların sürdüğü operasyon bölgesine helikopterlerle takviye özel harekat timleri sevkedilirken, Kobra helikopterleri PKK’lı teröristlerin bulunduğu noktaları yoğun ateş altına aldı. Ayrıca yakın karakollardan da PKK’lıların bulunduğu değerlendirilen noktalar yoğun top ateşine alındı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER