12.350 bankacı işten çıkartılacak!

Bankalarda yaprak dökümü

12.350 bankacı işten çıkartılacak!

Hollandalı ING 2.350 kişiyi işten çıkarmaya hazırlandığını açıkladı. Türkiye'de de faaliyet gösteren ING, bankacılık ve sigorta faaliyetlerinin bazı pazarlarda ayrılması sonucu personel çıkarma kararı aldığını açıkladı. Yılın 3. çeyreğinde 609 milyon euro ile beklentilerin altında kâraçıklayan ING, sigortacılık ve yatırım yönetimi faaliyetlerini elden çıkartarak veya halka arz ederek 2008'deki finansal kriz sırasında aldığı devlet yardımını geri ödemeye hazırlanıyor.

Haziran itibariyle 94.000 çalışanı olan ING Avrupa'daki sigortacılık faaliyetlerinde 1.350, ticari bankacılık faaliyetlerinde ise 1.000 kişiyi işten çıkaracak. Hollanda Merkez Bankası, geçen yıl yaptığı değerlendirmede ülke bankalarının yabancı rakiplerine kıyasla verimli çalışamadıklarını ve maliyet azaltmaları gerektiğini belirtmişti. ING'nin varlık satışları ve devam eden işten çıkarmalar, bankanın 1991'de başlattığı kârlı bankasürans modelinin 2008'de aldığı mali yardımla birlikte sona geldiğini gösteriyor.

YAPRAK DÖKÜMÜ
İsviçre bankası UBS de geçen ay 10.000 kişiyi işten çıkartacağını açıklamıştı. ING'nın yanı sıra diğer Hollanda bankalarından ABN AMRO ve Rabobank da bazı çalışanlarını işten çıkarıyor. USB ve ING'nin çıkartacağını açıkladığı toplam personel sayısı 12.350'yi buluyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER