TKDK, TOPLANTISI MERSİN’DE GERÇEK..

TKDK GENEL KOORDİNASYON TOPLANTISI MERSİN’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TKDK, TOPLANTISI MERSİN’DE GERÇEK..

TKDK GENEL KOORDİNASYON TOPLANTISI MERSİN’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Genel Koordinasyon toplantısı 15-16 Ağustos 2021 tarihlerinde Kurum Başkanı Sayın Dr. Muhammed ADAK, Merkez Teşkilatı Yöneticileri ve 42 İl Koordinatörünün katılımlarıyla Mersin’de gerçekleştirildi.

Programın sabahki bölümünde toplantı heyeti IPARD kapsamında desteklenen iki işletmede, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan KIZILTAN, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ve Mersin Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Musa YILMAZ’ın da katılımları ile teknik incelemelerde bulundu. İşletmelerden birisi Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesinde bulunan, 40 milyon liraya mal olan ve 6,72 milyon lira hibe desteği verilen Yörüksüt süt ve süt ürünleri işleme tesisi olurken, diğeri Kazanlı mahallesinde bulunan, 8 milyon liraya mal olan ve 2,6 milyon lira hibe desteği verilen Polatlar deniz ürünleri işleme tesisi olan oldu. Tesis ziyaretlerinde işletme yetkilileri Ramazan Öz ve Mahmut POLAT ile görüş alış verişinde bulunularak sektörlerde yaşanan sorunlar ve sıkıntılar masaya yatırıldı. Faydalanıcıların yatırım kararı almalarında çok önemli bir ateşleyici etken olan IPARD hibe programından yararlandıkları için memnuniyetlerini ve teşekkürlerini iletmelerinin ardından heyet, tesislerden ayrıldı.

Programın öğleden sonraki kısmında Kurum Başkanı Dr. Muhammed ADAK’ın başkanlığında bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirilmiş olup, TKDK’nın mevcut durumunun analizinin yapıldığı toplantıda önümüzdeki sürecin planlarına yönelik İl Koordinatörleri ile ödeme hedeflerine yönelik fikir alışverişinde bulunulmuştur. İçinde bulunduğumuz yılın ödeme hedefleri ve IPARD 3 programına dair hususlar açısından verimli geçen toplantıda Akdeniz bölgesindeki TKDK teşkilatının bulunduğu illerdeki örnek yatırımcılarla çevrimiçi olarak gerçekleştirilen görüşmelerde yatırım süreçlerine ilişkin deneyimlerinden istifade edilmiştir.

İl Koordinatörlerinin görüş ve taleplerinin alınmasıyla sona eren toplantının ardından Mersin İl Koordinatörlüğünü ziyaret eden Başkan Adak Kurum personeline çalışmalarından dolayı teşekkür etmiştir.

TKDK MERSİN İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2021, 21:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER